Sjećate li se zadnje Miss Jugoslavije? Evo kako danas izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se zadnje Miss Jugoslavije? Evo kako danas izgleda
Foto: Instagram / Ana Šargić

Ana Šargić, koja je ostvarila solidan uspjeh i na izboru za Miss Svijeta gdje je ušla u Top 15 najljepših djevojaka, bila je zadnja Miss Jugoslavije. 

Izbor je tada bio održan u Velikoj Britaniji, a Ani Šargić je otvorio mnoga vrata u svijetu modelinga.

"Sa 19 godina sam postala zadnja Miss Jugoslavije 2002. i predstavljala sam nas na izboru za Miss svijeta u Londonu. Na izboru je bilo više od 110 ljepotica iz cijelog svijeta, a ja sam se uspjela izboriti za nevjerovatno 11. mjesto. Nakon uspješnog plasmana otvorila su mi se prava vrata. Tada sam počela aktivnije putovati i raditi kao model, a uz to sam i studirala", prenosi pulsonline.rs  riječi i danas lijepe 40-godišnjakinje.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Vjenčale se Miss Argentine i Miss Portorika: Nakon objave na Instagramu pratitelji oduševljeni

Vjenčale se Miss Argentine i Miss Portorika: Nakon objave na Instagramu pratitelji oduševljeni

"Nakon završenog studija odlučila sam naći posao u struci, ali i ostati u svijetu mode. Tada sam dobila ponudu da budem dio tima Christiana Diora oko njihovog ulaska na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon iskustva na području proizvodnje, prodaje, marketinga, dobila sam službenu ponudu da postanem dio njihovog menadžmenta i tada se ostvario moj životni san! Sve više sam se fokusirala na posao u struci i polako sam se povlačila s modne piste." - dodaje  

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg6NM0oswDl/[/instagram]

Ana Šargić i danas živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ondje se i zaljubila. Udala se 2010. godine za hotelijera Rezu Kalantariana, te postala majka kćeri blizanki Hane i Sare, te sina Alexa.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ChUliPMszgs/[/instagram]

"Reza nije iz modnog svijeta. Bavi se ugostiteljstvom i uspješan je u svom poslu. Karijeru je izgradio u lancu hotela Hayat zatim St. Regis i Soho Haus na poziciji generalnog direktora" - ispričala je ponosno Ana, koja i dalje uspješno balansira između poslovnih i majčinskih obveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije