Severina ponovo na sudu: Traži se odšteta od tri hiljade eura

0
Radiosarajevo.ba
Severina ponovo na sudu: Traži se odšteta od tri hiljade eura
Foto: Jutarnji list / Severina stigla pred Sud u Zagrebu

Pjevačica Severina Vučković (51) suočava se s pravnim poteškoćama dok je sudski proces koji je pokrenula sutkinja Lucija Lasić još uvijek aktivan. Sutkinja Lasić tuži Severinu zbog povrede prava osobnosti te od pjevačice traži malo manje od tri hiljade eura (oko 6 hiljada KM) odštete.

Četvrto ročište, zakazano za ponedjeljak, 18. marta, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, odgođeno je zbog bolesti pjevačice. Postupak se vodi iza zatvorenih vrata, a pjevačica nije obavezna osobno se pojaviti na sudu.

Tužba protiv Severine podignuta je u februaru 2020. godine, a odvjetnica Jasminka Biloš zastupa pjevačicu u ovom pravnom postupku. Iako su detalji tužbe ostali nedefinirani, javnost je upoznata s izjavama koje je Severina dala na press konferenciji u oktobru 2019. godine.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Tada je pjevačica iznijela optužbe protiv sutkinje Lasić u kontekstu sudskog postupka koji se odnosio na skrb o njenom sinu.

Sutkinja Lucija Lasić bila je članica sudskog vijeća na Županijskom sudu u Splitu koje je odlučivalo o žalbi Severine na odluku suda po kojoj njen malodobni sin živi s ocem Milanom Popovićem. Oduzeto joj je i pravo odlučivanja u vezi pitanja zdravstvene skrbi i obrazovanja djeteta.

Ova situacija stavlja Severinu pod dodatan pravni i emocionalni pritisak, dok se suočava s kontroverzama koje prate njen privatni život i sudski procesi, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije