Severina otkrila kako je počela pjevati, gdje bi voljela živjeti...

Radiosarajevo.ba
Severina otkrila kako je počela pjevati, gdje bi voljela živjeti...
FOTO: Facebook / Severina

Severina Kojić proteklog je vikenda bila gošća u emisiji "Premijera - vikend specijal" kod voditelja Ognjena Nestorovića i Tijane Price na TV Pinku.

Na početku emisije odmah je kazala kako bi bilo dobro da se svi možemo preseliti na selo, gdje nema interneta, nema wi-fija i drugih čuda tehnologije....

Pričala je i o svojoj karijeri, o samim počecima, a ekipa emisije ju je iznenadila došavši u njen rodni Split, gdje je popričala s njenim najbližima i snimila kadrove mjesta koje su obilježile njeno djetinjstvo - posjetili su 'Siromašnu' kao i Osnovnu školu 'Plokite', glazbenu školu koju je pohađala...

Seve je tako između ostalog otkrila i kako je zapravo počela pjevati jer se strašno bojala ostajati sama kod kuće. Roditelji su radili, sestre su bile u školi pa je prvo počela pjevati svojim lutkama i igračkama. Tako je, pojasnila je, mogla zavarati provalnika koji bi onda mislio da se u kući održava neki koncert.

Nakon nekog vremena dobila je i klavir koji joj je mama kupila na kredit a kazala je i kako je strašno zanimalo dirigiranje te kako još uvijek nije položila jedan ispit u Glazbenoj školi...

U specijalnoj emisiji koja prati njen glazbeni i životni put dug 30 godina Severina se prisjetila brojnih detalja, svojih uspona ali i padova.

Naravno, bilo je razgovora i o njenom sinu.

"To je najljepši period, to je blagoslov. Ja sam najsretnija žena na svijetu. Ne uzima stvari zdravo za gotovo, pametan je, uvijek uključi glavu i razmišlja. Nema ništa ljepše od male bebe i žao mi je što ih nemam petoro!", rekla je Severina.

Opisala je i kako je izgledao njen život kad je tek dobila sina.

Snimala bi album, njega bi uspavala, otišla do studija, snimala album, on bi se on probudio i pojeo...ali sve se to zaboravi, kazala je.

"Kad bi se odjenula za nastup, onako malo čudno, znao bi me pitati di idem, a ja bi mu rekla da idem spašavati svijet. Recimo lani kada je krenula škola, bila sam kući, kombinirala njegove obveze sa svojima i bilo mi je super. Odlično je što sama mogu odlučiti kad ću i gdje pjevati", ispričala je pevačica.

Osvrnula se Severina i na neke svoje pjesme, a pogotovo na onu koja se i dan danas često pjeva na vjenčanjima i djevojačkim proslavama.

"Nastala je davne 1997. godine, napisana po istinitoj priči. Napisala sam je za svoju najbolju prijateljicu koja je, nažalost, poginula. Pjesma se trebala zvati drugačije. Moja prijateljica se zvala Marica, i pjesma se trebala zvati 'Marice, moja prijateljice'. Ali nisam zbog njenih roditelja", dodala je Severina.

Za svoju pokojnu prijateljicu kazala je da je bila prelijepa: "Imala je prelijepe zelene oči. Ponekad bi nas pomiješali, a meni je to laskalo, jer je Marica zaista bila prelijepa", piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije