Severina uživa u Sarajevu i poručila: "Das ist Walter"

27
Radiosarajevo.ba
Severina uživa u Sarajevu i poručila: "Das ist Walter"
Instagram / Severina

Hrvatska pjevačica Severina, već nekoliko dana boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Danas je uživala u šetnji mahalama i pogledu na grad. Sa prelijepog vidikovca, sa osmijehom na licu, u opisu slike napisala je "Das ist Walter" i sve svoje fanove podsjetila na kultni film. 

Podsjetimo, Vladimir Perić Valter, narodni heroj iz Drugog svjetskog rata, još je za života postao legenda. Njemu u čast režiran je planetarno poznati film "Valter brani Sarajevo".

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

„Valter brani Sarajevo“ je ratni akcioni film rađen u produkciji „Bosna filma“ premijerno prikazan 1972. godine. Film je snimljen prema stvarnom historijskom liku Vladimira Perića Valtera, čuvenom pripadniku Pokreta otpora u okupiranom Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ideju za film inicirao je, zajedno sa Savom Pređom, Valterovim suborcem i piscu ratnih memoara iz vremena antifašističke borbe Titovih partizana, reditelj Hajrudin Šiba Krvavac, dok je glavni scenarista bio Đorđe Lebović....

Hladan četvrtak u Sarajevu nije smetao pjevačici da uživa u okolnim vidikovcima, prošeta mahalama i osjeti decembarsku sarajevsku čaroliju. 

Seve je obukla crnu kombinaciju, dugu bundu, crne čizme ali i tašnu, što je elegantna i nepogrešiva kombinacija. Da zaista uživa u Sarajevu pokazala je i ovaj put, prelijepim fotografijama. 

View this post on Instagram

A post shared by Severina (@severina)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije