Sergej Trifunović se oglasio nakon izgona iz EU: 'Zvučalo je gadno, ovi su me spasili iživljavanja'

8
Radiosarajevo.ba
Sergej Trifunović se oglasio nakon izgona iz EU: 'Zvučalo je gadno, ovi su me spasili iživljavanja'
Foto: Instagram / Sergej Trifunović

Pet prekršaja u dva dana, a onda i vrijeđanje hrvatske policije na društvenim mrežama - zbog toga je srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen na godinu dana ulazak u Hrvatsku, ali i u cijeli šengenski prostor.

Nakon hapšenja i globa u Splitu, još veće kazne na Bajakovu i povratku u Beograd, Trifunović i dalje u okršaju sa splitskom policijom zbog koje neće moći u Europsku Uniju.

"Ja nisam preživio maltretiranje od Hrvata, od Splićana, čak ni od splitske policije, ne mogu griješiti dušu i bacati ljagu na cijelu splitsku policiju. Preživio sam maltretiranja od pojedinaca iz splitske policije", poručio je za Dnevnik RTL-a.

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Evo koji se horoskopski znakovi nikako ne podnose: Jedni drugima su u svakom pogledu trn u oku

Problemi sa zakonom počeli su na splitskoj plaži gdje je bio sa svojim psom bez nadzora i povodca. Građani su pozvali policiju, nakon verbalnog okršaja s policajcima glumac je kažnjen s dva prekršaja i 500 eura.

"Ja sam naravno u jednom trenutku, pošto nisam svetac, izgubio sam se", kazao nam je.

"U jednom trenutku je to postalo intenconalno maltretiranje. Pas i ja stojimo u stanici pet sati, niko nam se ne obraća, ja sam zaista izgubio živce i rekao svašta. To nije sporno, i to svašta je gadno zvučalo", priznao je glumac.

Nakon toga, kaže, u središtu Splita dogodio se novi okršaj sa policijom.

Tvrdi da je pas bio na povodcu.

"Nisam lud i ne želim izazivati", kaže.

Nakon toga, prema njegovim riječima, dolazi deset policajaca i sedam zaštitara u dva policijska automobila te ga, tvrdi, opkoljavaju.

"Policajac mi kaže - dođite ovamo, dajte osobnu i kaže sljedeću rečenicu - znam što vam se dogodilo, ja ću to vam sad opet napraviti", prepričava Trifunović i nastavlja:

"Kažem, pas je na povodcu, on kaže - 'je, ali nije bio prije, to je moje zapažanje'. To ja zovem maltretiranje", objašnjava.

Nije mu dugo trebalo da svoj bijes iskali putem društvenih mreža gdje je vrijeđao policiju, spominjao vlaške brabonjke, crne košulje, ustaškog zločinca Francetića, pisao o prasećim glavama.

Po povratku u Srbiju, Trifunović je na graničnom prijelazu Bajakovo platio kaznu od 1.000 eura jer je počinio pet prekršaja u dva dana. Pohvalio je postupanje granične policije.

"Oni su bili divni, spasili su me iživljavanja od kolega iz Splita. Rekli su mi da su ovi tražili da pošalju interventnu da vas s lisicama vežemo i vozimo do Splita nazad", ispričao je.

Sada je najavio žalbu.

Glumac je ranije u nedjelju za srbijanski medij kazao da mu je Splitsko-dalmatinska Policijska uprava zabranila ulazak u EEP, Europski ekonomski prostor koji čine državljani zemalja Europske unije, kao i Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Na pitanje šta se to dogodilo, odgovorio je: "Pakao se dogodio, eto što", piše Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije