Selfie misica Izraela i Iraka izazvao burne reakcije

Radiosarajevo.ba
Selfie misica Izraela i Iraka izazvao burne reakcije
Instagram / PrtScr

Dok su se kandidatkinje za Miss Universe 2017. godine okupljale u Las Vegasu, Miss Universe Izraela i Miss Universe Iraka – dvije službeno neprijateljske zemlje, pozirale su za selfie koji su objavile na društvenim mrežama te izazvale podijeljene reakcije.

Iračanka Sarah Eedan i Izraelka Adar Gandelsman htjele su promovirati mir i ljubav, ali nisu ni slutile kakve će reakcije izazvati, piše BBC.

Sarah Eedan, koja je odrasla u Iraku, a preselila se u SAD kako bi studirala muziku, napisala je na Facebooku da je vrlo počašćena što je prva Iračanka koja nakon 45 godina predstavlja svoju zemlju na tom takmičenju.

S obzirom na to kako nema diplomatskih odnosa između Izraela i Iraka, neki su komentirali kako njihova zajednička fotografija “nije po svačijem ukusu”.

Profesor Asaad Abukhalil, koji živi u SAD-u, napisao je na Twitteru kako “kraljica ljepote Iraka sretno pozira s kraljicom ljepote okupacije i brutalnosti”

U odgovoru na kritike, Iračanka je objavila saopćenje na Instagramu, rekavši da joj je Izraelka prišla dok je trajalo fotografiranje te izrazila svoju nadu u mir između dva naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije