Šejla Zonić pokazala kuću u kojoj je odrasla

3
Radiosarajevo.ba
Šejla Zonić pokazala kuću u kojoj je odrasla
Foto: Grand / Šejla Zonić : Pobjednica muzičkog showa Zvezde Granda

Šejla Zonić, rođena i odrasla u Gornjem Kamengradu nadomak Sanskog Mosta, osvojila je ovogodišnju sezonu "Zvezda Granda". Kolege sa Grand portala posjetile su njen rodni kraj kako bi otkrio detalje iz njenog privatnog života.

"Dobrodošli u Sanski Most, tačnije Gornji Kamengrad, u kuću mojih roditelja gdje sam provela svoje djetinjstvo do svoje 14. godine. Ovdje je predivno, okruženo zelenilom, prirodom, i ovo je pogled u moju budućnost. Sve je na dohvat ruke", rekla je Šejla na početku razgovora, pokazujući svoje raskošno dvorište. Njeno dvorište je oaza mira i bijeg iz brzog svakodnevnog života.

"Ovdje se najbolje odmaram. Tišina je ovdje, mirno je, nema obaveza, samo rad u prirodi, u bašti, to me opušta. Desetak minuta hoda odavde je i kupalište gdje sam naučila plivati. Kad god dođem, obavezno odem tamo sa Arminom ili s porodicom", dodala je.

Zašto Nijemci grade bunkere? Strah od rata raste

Zašto Nijemci grade bunkere? Strah od rata raste

Naučena da pomaže roditeljima zajedno sa starijim sestrama, danas to rijetko radi zbog svakodnevnih obaveza.

"Ja samo smetam i započnem razgovor s onima koji rade. Ponekad donesem osvježenje, ali kao dijete sam radila. Branila sam kruške, šljive, jabuke, radila sam. Kad dođem sada, roditelji već sve obave, pa ja berem plodove", objasnila je Šejla, ističući da su joj dragocjeni trenuci kad posjeti rodno mjesto. Posebno uživa u ubiranju paradajza iz svoje bašte.

"Najviše volim domaći paradajz i jedva čekam da ga uberem. Sa ocem ga jedemo samo s hljebom i to nam je obrok", istakla je.

Kuća u kojoj je odrasla trenutno se renovira, ali to nije spriječilo Šejlu da otvori vrata i pokaže unutrašnjost doma koji krije puno ljubavi, odricanja i predanosti roditelja prema kćerkama. Sve tri su naučene da budu kulturne, obrazovane, vaspitane i da poštuju prave vrijednosti.

"Uvijek sam svoju djecu učila da budu dobra, pametna, da naporno rade, da znaju sve", rekla je Šejlina majka, dok je pobjednica istakla da su njeni snovi veliki, ali poštuje vrijednosti koje su joj usađene od djetinjstva.

Kao prava domaćica, Šejla je skuhala kafu i pokazala se kao majstorica i u kuhinji. Centralna tačka njihovog doma je dnevna soba, mjesto okupljanja porodice. Šejlini roditelji su najsretniji kad im se sve tri kćerke okupe.

"Ponosni smo na svoje kćerke, preponosni", rekla je Šejlina majka, dok je njen otac dodao: "Normalno je da smo preponosni na sve tri podjednako, svaki roditelj bi poželio takvu djecu kao što mi imamo."

Upitani da li su ikada željeli da Šejla odustane od muzike, odgovorili su kroz smijeh da je njen talenat bio očigledan od malena i da su znali da će uspjeti. Šejla je priznala da u djetinjstvu nije bila sigurna hoće li roditelji podržati njenu ljubav prema muzici. "Kad sam trebala upisati srednju školu, htjela sam nešto sasvim drugo jer sam mislila da roditelji neće podržati moju želju za muzikom. Mislio se da od toga nema ni hljeba ni para. Rekli su mi:

"Šta ti pričaš, kakva farmacija?! Raspitali smo se i u Bihaću postoji muzička škola, čak smo se raspitali i za smještaj. Ako želiš, to ti preporučujemo'", prisjetila se Šejla.

Šejla ističe da bez podrške porodice, koju je uvijek imala, ništa ne bi postigla. Veliku podršku u karijeri i životu dobija od supruga Armina, koji je zaslužan za njeno predstavljanje na društvenim mrežama.

"Policijski službenik sa fakultetom, Armin je iskoristio svoju kreativnost i znanje o brendiranju da me predstavi na Instagramu i TikToku", otkriva Šejla.

Na pitanje da li je "pala" na uniformu kad su se upoznali, Šejla je rekla:

"Nije bio u uniformi, ali kad sam vidjela fotografije, pala sam na uniformu (smijeh). Zaintrigirao me je."

Njihova ljubavna priča počela je neobično, ali su odmah znali da su jedno za drugo.

"Nisam puno razmišljala. Čim mi se javio, imala sam dobar osjećaj i poslušala sam ga. Rekao je na jednom od prvih susreta: 'Ti i ja za 12 mjeseci, ili ćemo se vjenčati ili ćemo se razići'. Ja sam rekla: 'Apsolutno' i vjenčali smo se za godinu i tri dana", prisjetila se Šejla.

Šejla je priznala da je Armin glavni "krivac" za njeno prijavljivanje u "Zvezde Granda". Kroz svoju životnu priču, Šejla Zonić pokazuje kako je podrška porodice, ljubav supruga i vjera u svoje snove ključ uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije