Sati koji su prethodili smrti Liama Paynea: Osoblje hotela pod istragom zbog droge

0
Radiosarajevo.ba
Sati koji su prethodili smrti Liama Paynea: Osoblje hotela pod istragom zbog droge
Foto: EPA - EFE / Liam Payne

Policija je procijenila da se između 800 i 1.000 ljudi okupilo u nedjelju u londonskom Hyde Parku kako bi se prisjetili 31-godišnjaka koji je poginuo nakon pada s trećeg sprata hotelskog balkona u Argentini.

Publika je pjevala pjesme One Directiona, kao što je hit koji se nalazi na vrhu top lista What Makes You Beautiful, u suzama. Grupe obožavatelja okupile su se i u Glasgowu, Parizu, Sidneyu i drugdje.

Još nije poznato kada će njegovo tijelo biti vraćeno u Veliku Britaniju. Payne je stekao globalnu slavu kao dio boybanda One Direction - stvorenog u TV emisiji The X Factor 2010. - i pjevao je zajedno sa kolegama iz benda Harry Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Zaynom Malikom i Niallom Horanom.

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

A nove informacije o smrti slavnog pjevača dolaze iz Buenos Airesa, gdje je osoblje hotela u kojem je boravio pod istragom zbog sumnje na krijumčarenje teške droge pjevaču u danima koji su prethodili njegovoj smrti. Muškarci su optuženi za krijumčarenje raznih narkotika u pjevačev apartman u hotelu CasaSur u luksuznom kvartu Palermo, piše Daily Mail.

Pretpostavlja se da su sobar i još jedan član osoblja sakrili drogu u kutiji sapuna, koju su detektivi pronašli u Liamovoj sobi nakon njegove smrti. Pretpostavlja se da je uprava CasaSura bila svjesna neobičnog ponašanja dvojice zaposlenika i da je jedan član osoblja otpušten.

Detektivi su također ispitali zaposlenike o njihovoj mogućoj ulozi u pjevačevoj smrti. "U hotelu su bila dva muškarca koja su Liama opskrbljivala drogom", otkrio je blizak prijatelj Liama Paynea. "Slali su taksije da preuzimaju pakete za njega. Jedan od tih muškaraca radio je u odjelu za čišćenje. Nakon Liamove smrti primijetili su da je jedan taksi poslan na zaposlenikovu kućnu adresu. Upravitelj hotela pitao ga je zašto je taksi otišao na njegovu kućnu adresu, a kad nije mogao dati objašnjenje, dobio je otkaz", dodao je.

Podsjetimo, policija u Buenos Airesu objavila je da je Payneova hotelska soba bila "u potpunom neredu" te da su brojni predmeti "bili razbijeni i razbacani". U saopćenju stoji i da su u unutarnjem hotelskom dvorištu, gdje je pronađeno pjevačevo tijelo, nađeni i flaša viskija, upaljač i mobilni telefon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije