Satanistička crkva odgovorila na optužbe da je Lady Gaga satanista

Radiosarajevo.ba
Satanistička crkva odgovorila na optužbe da je Lady Gaga satanista
Foto: EPA-EFE / Lady Gaga

Korisnik Twitter Tommy G je iznio na svom profilu čak 31 (da, trideset jedan) argument kojim je pokušao da "dokaže" da je Lady Gaga zapravo satanista, i da je to očigledno.

"Potrebno je otprilike tri sekunda da se na Google pronađe veza između Lady Gage i satanizma. Neću da trošim vrijeme na to koliko simbolizma ima u njenim nastupima, već ću pokušati da vam otkrijem neke manje poznate stvari", započeo je.

U sjledećim objavama, Tommy G povezuje Lady Gagu sa ispiranjem mozga, nazivajući je "marionetom Iluminata", govoreći da je ona "idealan primjer pop zvijezde koju kontrolišu Iluminati".

Zatim napominje i kako neki njeni video-snimci imaju 720 miliona pregleda, što znači da ona kontroliše umove miliona ljudi, a njen um kontroliše neko drugi. Ima tu svega i svačega.

Bez obzira na to što su ove objave vjerovatno i zamišljene kao nešto što ne bi trebalo da se shvati previše ozbiljno, zanimljivo je, ipak, da se na Twitteru oglasila i Satanistička crkva.

"Potrebno je otprilike tri sekunde da se na Googleu otkrije kako ne postoji nikakva veza između onoga što si napisao i satanizma, pa nećemo da trošimo tvoje vrijeme kako bismo ti u 20 dijelova objasnili zašto zbog ovoga izgledaš kao neuki teoretičar zavjere", napisali su oni na svom nalogu na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije