Šarmantna djevojka sa Aljaske i danas rado govori o Bosni (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Šarmantna djevojka sa Aljaske i danas rado govori o Bosni (VIDEO)

Chelsea Elizabeth Hart dolazi iz Kenaija (Aljaska). Već je dvaput putovala kroz Evropu, no ovo putovanje je započela u junu 2014. godine.

Chelsea Hart: Jučer na Ferhadiji, danas na Radiju Sarajevo

Fantastična Chelsea Hart ponovo u Sarajevu: Zapjevala je i sve je stalo... (FOTO+VIDEO)

Do sada je posjetila Island, Škotsku, Irsku, Englesku, Vatikan, Italiju, Francusku, Švicarsku, Njemačku, Austriju, Poljsku, Slovačku. Češku, Švedsku, Estoniju, Latviju, Litvaniju i Hrvatsku. 

Nedavno je Chelsea Hart napunila 23 godine i kaže da joj lakše naborajti zemlje koje nije posjetila u posljednjih 18 mjeseci. Pjevala je u svakoj zemlji koju je obišla, učestvovala na brojnim koncertima i festivalima, no u Bosni je doživjela i osjetila nešto istinski neobično...

"To je zemlja koja se još uvijek oporavlja, koja se vraća svom kulturnom identitetu, čije su ulice ponovo žive... Mislim da je moj nastup na tamošnjim ulicama bio neobičan i zbog toga im se svidio. Privukla sam njihovu pažnju, a to se ne dešava često", kazala je Chelsea za Radio Kenai.

Trenutno je mlada djevojka u Britaniji, iako kaže da njena budućnost još nije određena, jer sve što je mislila da će se desiti - nije se dogodilo. I to je najbolja stvar koja joj se dogodila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije