Rupert Murdoch se vjerio s Jerry Hall

Radiosarajevo.ba
Rupert Murdoch se vjerio s Jerry Hall

Medijski mogul Rupert Murdoch objavio je danas da se vjerio s američkom glumicom i bivšim supermodelom Jerry Faye Hall, koja je dvije decenije bila u vezi s Mickom Jaggerom.

Murdoch (84) i Hall (59) su vjeridbu objavili u listu Times, koji je u vlasništvu Murdochove firme News Corporation, u djelu gdje se objavljuju rođenja, vjenčanja i smrti, javila je agencija AP.

Par je zajedno od prošlog ljeta, kad ih je upoznala jedna od Murdochovih sestara i sestričina u njegovoj rodnoj Australiji, navodi se u tekstu koji je Times objavio na svom siteu.

"Oni su oduševljeni što će sklopiti brak i uzbuđeni zbog svoje zajedničke budućnosti", izjavio je glasnogovornik porodice Murdoch.

Medijski mogul ima šestoro djece iz tri braka, a posljednji put se razveo 2013. godine. Jerry Hall jedna od najpoznatijih supermodela sedamdesetih godina prošlog vijeka, zabavljala se s pjevačem Bryanom Ferryjem, a ostavila ga je zbog Jeggera, s kojim je kasnije dobila četvero dece.

Murdoch, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 11 milijardi dolara, vlasnik je nekih od najpoznatijih listova u svijetu poput Wallstreet Journala, New York Posta i britanskog tabloida Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije