Rozgu uhodili muškarci, jedan je osuđen: "Nadam se da je ovo zadnji put"

0
Radiosarajevo.ba
Rozgu uhodili muškarci, jedan je osuđen: "Nadam se da je ovo zadnji put"
Foto: Instagram / Jelena Rozga

Uhoditelj Jelene Rozge osuđen je pravomoćno na šest mjeseci zatvora, a priča je jeziva.

Da zaluđeni obožavatelji nisu samo dio holivudske scene, najbolje dokazuju domaće pjevačice Jelena Rozga i Nina Badrić koje su napokon dočekale pravdu. Nažalost, one nisu jedine koje su imale takav problem.

Tatjana Jurić, Antonija Blaće, Nikol Bulat, Jelena Rozga, Ornela Vištica i Jelena Perčin, samo su neke od poznatih dama koje su proživjele torturu i maltretiranje.

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Podsjetimo, prije nekoliko dana stigla je presuda penzioneru Iliji K. (57) koji je godinama uhodio Ninu Badrić, iako se pred sudom izjasnio da nije kriv. Osuđen je na osam mjeseci s trogodišnjim rokom kušnje.

Jelena Rozga imala je još više problema od svoje kolegice jer je ona imala dva muškarca koji su je uhodili. Prvo je to bio jedan poštaru njezinom rodnom Splitu. Zvonio joj je na vrata i govorio: 'Ja sam', zbog čega je ona od straha plakala i tresla se prema vlastitom svjedočenju.

Naime, pjevačica ga je upoznala 2011. godine na nastupu u Dugopolju. Međutim, od tada je stalker nije puštao na miru te joj je dolazio ispred zgrade, šaptao joj na vrata da je njegova i da je voli. Na kraju je opsjednuti poštar Rozgine prijatelje, koji su mu rekli da je ostavi na miru, prijavio policiji. Na kraju je on završio na policiji te je dobio zabranu prilaska i obavezno liječenje na psihijatrijskom odjelu.

O drugom zaluđenom muškarcu Jelena je progovorila 2020. godine pred kamerama Exkluziva. 'Bilo me strah čak i po danu. Morala sam izaći kako bih prošetala psa, nije mi bilo svejedno. Samo sam se okretala oko sebe. Pa ko voli živjeti u strahu, trčati prema liftu i slično? Grozan osjećaj… Ja kao da privlačim takve, ali nadam se da je ovo bio zadnji put', poručila je tada.

Protiv dotičnog je ranije Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu, a kako doznaje 24 sata, pravomoćnom presudom Općinskog suda u Splitu u lipnju osuđen je na šest mjeseci zatvora uz primjenu uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine te mora platiti sudske troškove.

Dragan C. koji inače živi i radi u Njemačkoj, sve je priznao te se nije žalio na presudu. Izjasnio se kako je bio u krivu i da je o svemu stekao 'krivi dojam'.

Pjevačicu je uznemiravao na društvenim mrežama, slao eksplicitne fotografije, nudio seks, ali i ostavljao poklone po splitskim trgovinama, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije