Roger Federer sa suprugom Mirkom na Met Gali: "Još uvijek smo sretni što smo zajedno"

0
Radiosarajevo.ba
Roger Federer sa suprugom Mirkom na Met Gali: "Još uvijek smo sretni što smo zajedno"
Foto: Društvene mreže / Roger Federer sa suprugom Mirkom

Roger Federer (41), penzioniani švicarski teniski as bio je jedan od domaćina ovogodišnje Met Gale sa Penelope Cruz, Dua Lipom i Michaelom Coel.

Na Met Galu stigao je sa svojom suprugom Mirkom (45) koja je za tu prigodu nosila upečatljivu ružičastu haljinu s istaknutim detaljima i velikom mašnom u struku.

Podsjetimo, Mirka je svom suprugu u njegovoj impresivnoj karijeri bila najveća podrška, a o njoj se ne zna puno.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Mirka je i sama dugo igrala tenis, a njen najveći uspjeh bilo je 76. mjesto na svijetu 2001. godine. Već iduće godine Mirka je zbog povrede stopala odustala od tenisa, ali više puta isticala je kako ne žali ni za čim. 

Upravo je tenis spojio par i to 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyju. 

"U dva mjeseca poznanstva znali smo da između nas postoji hemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti negdje ili se radi samo o trenutku. Naš prvi poljubac je bio nešto više od samo poljupca. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i još uvijek smo sretni što smo zajedno", ispričao je zaljubljeni Federer o njihovim počecima u jednom kasnijem intervjuu.

Vjenčali su se 2009. godine, a iste godine su dobili blizanke Mylu i Charlene. Pet godina kasnije uslijedilo je iznenađenje jer su ponovno dobili blizance, ovaj put sinove Lennyja i Lea.

"Posebno želim zahvaliti mojoj nevjerovatnoj suprugi Mirki koja je sa mnom proživjela svaku minutu. Ona me zagrijavala prije finala, gledala bezbrojne mečeve čak i kad je bila u osmom mjesecu trudnoće i trpila moju šašavu stranu preko 20 godina", napisao je poznati teniser kada je prošle godine otišao u penziju. 

Iako Mirka nije tipična žena sportaša, jer se ne pojavljuje često u javnosti niti ima profile na društvenim mrežama, od početka je prati glas "čelične lady". Upućeniji izvori tvrde kako je ona glavna u kući i ta koja sve drži pod kontrolom, ali i da se teniser boji svoje žene, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije