Rita Ora stigla u Albaniju da pomogne nastradalim u zemljotresu

Radiosarajevo.ba
Rita Ora stigla u Albaniju da pomogne nastradalim u zemljotresu

Rita Ora, pjevačica albanskih korijena, obećala je pomoći porodicama koje su u utorak pogođene u snažnom zemljotresu u Albaniji.

Zemljotres magnitude 6,4 po Richteru dogodio se u blizini glavnoga grada Tirane te je najteži koji je ovu zemlju pogodio u posljednjih nekoliko decenija. Do sada je odnio 46 života, a više od 600 ljudi je ranjeno.

Rita, koja je rođena na Kosovu, a odrasla u Londonu, kada je čula za katastrofu, odmah je otputovala u Tiranu i objavila da je odabrala porodicu kojoj će pomoći vlastitim sredstvima da obnovu kuću. 

"Provela sam svoj rođendan posljednjih nekoliko dana razmišljajući o tome šta je prava stvar. Odlučili smo odabrati porodicu za obnovu njihovog doma koji je razoren u zemljotresu u Albaniji i ja direktno pomažem tim porodicama koliko mogu! Predlažem da ko god može, pronađe porodicu ili humanitarnu organizaciju ili način da pomogne u obnovi domava žrtava ove katastrofe. Prva porodica koju sam odabarala je porodica Sala, a mi ćemo pratiti napredak ove i ostalih porodica kojima je potrebna ista pomoć", napisala je između ostalog Rita na Instagramu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije