Richard Gere o teškom početku glumačke karijere: 'Gladovao sam'

0
Radiosarajevo.ba
Richard Gere o teškom početku glumačke karijere: 'Gladovao sam'
Foto: Twitter / Richard Gere

Iako se proslavio još početkom 80-ih zahvaljujući filmu "Američki žigolo", rani glumački dani Richarda Gerea u New Yorku bili su vrlo teški.

"Moj glavni obrok bila su jaja", prisjetio se Gere za Page Six svojih početaka kada se borio da postane ime u glumačkom svijetu. Otići u restoran, bilo je za njega posve nestvarno, nerealno i ta vremena bila su za njega kako priznaje, vrlo teška, dapače očajna.

"Tokom 70-ih kao glumac na samom početku svoje karijere koji pokušava uspjeti, gladovao sam. Imao sam sreću da radim, ali tada nije bilo puno glumaca koji su zarađivali.

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Prvi put sam nastupao na Broadwayu. Zapravo sam radio izvan Broadwaya, a zatim izvan, izvan Broadwaya", govori 73-godišnji Gere.

Page Six je razgovarao s glumcem koji danas pripada elitnoj A-listi umjetnika na gala svečanosti povodom 40. godišnjice City Harvesta u Cipriani 42. ulici, čiji je Gere bio potpredsjednik.

Richard Gere
Foto: Mladen Pikulić : Richard Gere

"U New Yorku niko nije zarađivao. Nažalost, glad je bila nešto posve uobičajeno. Biti gladan bila je norma za mnoge ljude, a posebno za glumce koji su svoje putovanje započeli u New Yorku.

Zato mi je ova organizacija tako važna", rekao je o humanitarnoj organizaciji za hranu City Harvest.

"Hrana je životna potreba i mnogi nemaju zadovoljenu tu potrebu u Americi. Sada je sve tako prokleto skupo.

Alejandra Silva i Richard Gere
Screenshot: Alejandra Silva i Richard Gere

Stoga sam sretan što mogu pomoći kad je riječ o tome da ljudi dobiju nutritivni obrok. To je osnovno ljudsko pravo", dodao je Gere.

Na gala večeri prikupljeno je pet miliona dolara (8,7 miliona KM) za Njujorčane u potrebi, piše Jutarnji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije