Region oplakuje Samardžića: Pamtit ćemo ga kao Surija i čuvenog Šurdu

Radiosarajevo.ba
Region oplakuje Samardžića: Pamtit ćemo ga kao Surija i čuvenog Šurdu
Čitav region oplakuje legendarnog glumca i jednog od doajena jugoslovenske kinematografije Ljubišu Samardžića.

On je preminuo sinoć u Beogradu. Bio je gotovo mjesec dana na bolničkom liječenju u Kliničkom centru Srbije, na Odjeljenju hematologije, jer je njegovo zdravstveno stanje bilo izuzetno loše, prenosi Blic.

U decembru prošle godine imao tešku operaciju tumora na mozgu i tada su ljekari imali optimistične prognoze, a tri mjeseca kasnije špekulisalo se da se glumac zbog glavobolja, vrtoglavica i mučnina nakratko vratio u bolnicu.

Mnoge kolege iz branše su se već tokom jutarnjih sati na društvenim mrežama oprostile od Samardžića.

 Slavni glumac i jedno od zaštitnih lica jugoslovenske kinematografije u karijeri je ukupno ostvario 130 uloga na velikom platnu i malim ekranima.

Posebno ćemo ga pamtiti po ulozi čuvenog Šurde iz serije "Vruć vetar", a prema kojoj je nastala i čuvena kultna numera "A sad adio":

Bosanskohercegovačkoj, regionalnoj, pa i svjetskoj publci ostat će upamćen po ulozi u kultnom filmu "Valter brani Sarajevo" odnosno kultnoj sceni u kojoj na "Heil hitler" odgovara sa "Jedi g..."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije