Razvela se i zaljubila u Georgea Clooneyja, kćerkama su kasnije dali isto ime

0
Radiosarajevo.ba
Razvela se i zaljubila u Georgea Clooneyja, kćerkama su kasnije dali isto ime
Foto: EPA - EFE / George Clooney

George Clooney (62), kojeg zovu vječnim zavodnikom, našao je sreću uz advokaticu Amal Alamuddin, s kojom se vjenčao 2014. godine i dobio blizance, ali krajem 80-ih sve što je htio bila je neraskidiva veza s glumicom za kojom i dalje žali.

Riječ je o Kelly Preston, kojoj su tepali da je jedna od najljepših žena u Hollywoodu. Kelly je preminula 2020. godine u 58. godini nakon borbe s rakom dojke. Bila je u braku s Johnom Travoltom, a ljubavne priče Kelly i Georgea mnogi se i dalje sjećaju.

Glumcu je ta veza s Kelly bila najvažnija stvar, kako je sam govorio. Preston se 1985. godine udala za Kevina Gage, ali to nije bio sretan brak pa se razvela nakon dvije godine.

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Ovo je Melinina želja koju je Haris godinama odbijao da ispuni

Kelly i George susreli su se nakon njenog kraha braka i to zabavi na koju ih je pozvao zajednički agent. George ju je provozao na svom motoru Harley-Davidson i očarao.

Brzo su se odlučili na zajednički život. Glumac joj je poklonio svinju koju su nazvali Max i on ju je u početku plašio, ali kasnije se na njega priviknula. Bila je to neobična Clooneyjeva ideja da stvori neraskidivu vezu s Kelly. Priznao je da je svojevremeno stavljao hranu na Kellyn grudnjak kako bi joj se Max približio.

Njihova ljubavna priča nije dugo trajala unatoč tome što su mnogi govorili da je to bila fatalna ljubav. Razišli su se 1989. godine, a onda se Kelly zabavljala s Charliejem Sheenom, s kojim se zaručila i prekinula zaruke. George se kasnije oženio za Amal, a Kelly za Travoltu, a oboje su dobili kćerke, kojoj su dali isto ime - Ella, prenosi Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije