Radila je u kladionici i kao promotorka: Ko je Jelena Đoković?

2
Radiosarajevo.ba
Radila je u kladionici i kao promotorka: Ko je Jelena Đoković?
Foto: EPA-EFE / Jelena Đoković

Jelena Đoković, rođena Ristić, supruga je najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Rođena je 17. juna 1986. godine u Beogradu. Živjela je u Kosovskoj ulici, ali je veći dio djetinjstva provela u Ljigu kod bake i djeda koji su preko radija naručivali pjesme za svaku njenu peticu. Završila je Osnovnu školu "Drinka Pavlović" i Sportsku gimnaziju, gdje je Novaka upoznala 2005. godine preko zajedničkih prijatelja.

Njihova se ljubav dogodila na prvi pogled i od tada su nerazdvojni. Spojila ih je i ljubav prema sportu jer je Jelena prvo trenirala tenis, a potom i atletiku. Vrijedno je učila jer joj je želja bila dobiti stipendiju i studirati u inostranstvu.

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Kako bi pomogla roditeljima, radila je u kladionici i kao promotorica. Jelena je upisala prestižni studij Business Administration na Univerzitetu Bocconi u Milanu, gdje je diplomirala s najvišim ocjenama.

Preselila se u Monte Carlo, gdje je započela zajednički život s Novakom, a ubrzo se zaposlila u naftnoj kompaniji "Tamoli" u odjelu ljudskih potencijala.

Jelena Đoković na nastupu Lepe Brene i Senidah zapjevala pa privukla pažnju: 'Znala sam o tebi...'

Jelena Đoković na nastupu Lepe Brene i Senidah zapjevala pa privukla pažnju: 'Znala sam o tebi...'

Nastavila je ulagati u svoje obrazovanje te je magistrirala i doktorirala menadžment. Postala je direktorica Fondacije Novak Đoković koja prikuplja sredstva za siromašnu djecu u Srbiji.

Uspješno je organizirala nekoliko humanitarnih akcija kojima su prisustvovali utjecajni ljudi i velike zvijezde poput Naomi Campbell, Kate Hudson, Sarah Ferguson, Borisa Beckera, Richarda Bransona, Gerarda Butlera itd.

Jelena je Novakova najvjernija i najvatrenija obožavateljica i uvijek se svim silama trudi pružiti mu podršku. Ne voli se pretjerano eksponirati.

Novak se u septembru 2013. na vrlo originalan način zaručio s Jelenom. Helikopterom je odveo u Provansu i zamolio je da se uda za njega. Vjenčali su se u julu 2014. godine na Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

Jeleninu vjenčanicu dizajnirala je Sarah Barton, kreativna direktorica modne kuće Alexander McQueen, koja je dizajnirala i vjenčanicu vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton. Magazin Hello je u humanitarne svrhe uplatio 500.000 eura za ekskluzivno pravo na fotografije sa vjenčanja.

Jelena se 21. oktobra 2014. porodila i na svijet donijela dječaka kojem će dati ime Stefan. Porodio je najbolji tim doktora u klinici u kojoj je rodila i princeza Charlene od Monaka. Sin Stefan novi je član porodice koju osim Jelene i Novaka čini i malteški pudl Pierre kojeg je Jelena dobila za rođendan. Nakon toga Novak i Jelena su dobili kćer Taru. 

Anna Wintour, čelična lady i najmoćnija žena u svijetu mode, posvetila joj je 3 stranice u prestižnom časopisu Vogue. Pozirala je u kreacijama cijenjenih dizajnera poput Victorije Beckham i Philipa Lime.

Jelena se najčešće pojavljuje u jednostavnim, nenametljivim i elegantnim kombinacijama koje uvijek upotpunjuje efektnim detaljima, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije