Quentin Tarantino ostavio otiske šaka i stopala u Hollywoodu

Radiosarajevo.ba
Quentin Tarantino ostavio otiske šaka i stopala u Hollywoodu

Američki reditelj, oskarovac Quentin Tarantino ostavio je otiske šaka i stopala u betonu ispred legendarnog Kineskog pozorišta u Hollywoodu, prenose agencije.

Tarantino (52), koji promovira svoj novi film Podlih osam, nominiran za Zlatni globus u tri kategorije, rekao je da je počastvovan ovom prilikom.

"Nije baš da sam ovo želio tokom cijele svoje karijere. Želio sam da otiske svojih šaka i stopala ostavim ispred Kineskog teatra mnogo prije nego što sam započeo karijeru", izjavio je Tarantino.

"Ovo je nešto što sam želio cijelog života", dodao je on.

Tarantino je bio u društvu austrijskog glumca Kristofa Volca, koji je nagrađen Oskarom za uloge u njegovim filmovima Prokletnici (2010) i Đangova osveta (2013).

"Quentin zbunjuje, iznenađuje, a najviše od svega on nas zabavlja", rekao je Volc.

Preij samo dve sedmice Tarantino je dobio svoju zvijezdu na hollywoodskom Bulevaru slavnih. Filmski stvaralac, koji je napustio srednju školu insistirajući da može mnogo više sam da nauči, dobio je Oskare za ostvarenja Đangova osveta (2013) i Petparačke priče (1995).

Njegovo novo ostvarenje Podlih osam nominirano je za Zlatni globus u kategorijama: najbolja sporedna ženska uloga (Jennifer Jason Lee), najbolji scenario (Tarantino) i originalna muzika (Ennio Morricone).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije