Prozorsko čudo od djeteta Marko Bošnjak oduševio na makedonskom festivalu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Prozorsko čudo od djeteta Marko Bošnjak oduševio na makedonskom festivalu (VIDEO)

Poznata muzička zvijezda, jedanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Prozora/Rame nastupio je danas kao gost na popularnom festivalu "Zlatno slavejče" koji se već 45. godinu za redom održava u Skoplju, u Makedoniji.

Marko se prvog dana festivala, u prepunoj dvorani Borisa Trajkovskog, predstavio s pjesmom One night only Jennifer Hudson. Inače, ta pjesma u njegovoj izvedbi na Youtubeu ima preko četiri miliona pregleda.

"Marko će također s istom pjesmom nastupiti i sutra i prekosutra, s tim da će zadnji dan otpjevati i pjesmu 'Crno i Belo', poznate makedonske izvođačice Kaliopi", kazao je za Fenu njegov ujak Pero Pavlović Ćiro, koji je zajedno u Skoplju s njegovim roditeljima Lucom i Vladom.

Pavlović je kazao kako je nakon današnjeg nastupa Marka u svom uredu primila ambasadorica BiH u Makedoniji Lepa Babić, koja je inače jedan od inicijatora za njegov nastup na festivalu. Ona je u jednosatnom razgovoru zahvalila Marku što je, kako je kazala, na pravi način predstavio Bosnu i Hercegovinu.  

"Marko i njegova obitelj iznimno su zahvalni ambasadorici Babić i direktoru festivala Bobanu Josifovskom koji su najzaslužniji za njegov nastup u Skoplju", kazao je Pavlović, istaknuvši kako je ambasadorica Babić izrazila želju da Marko bude gost na manifestaciji "Dani Bosne i Hercegovine u Makedoniji" koja se održava na ljeto iduće godine, u organizaciji Veleposlanstva BiH u Makedoniji.

Također, istim povodom, direktor festivala Josifovski ponudio se da iduće godine bude domaćin za vrijeme Markovog boravka u Makedoniji.

Marko Bošnjak javnosti je poznat po nastupu u Pinkovim zvjezdicama gdje je u nekoliko nastupa svojim pjevanjem rasplakao žiri i publiku.

Njegov ujak Pavlović je kazao kako je Marko jutros gostovao u emisiji na nacionalnoj makedonskoj televiziji te kako će Marka sutra ujutro primiti i ministrica kulture Makedonije Elizabeta Kačenska Milevska.

"Svi dani festivala su popunjeni. Marko je kazao kako je za njega sve ovo jedno vrlo lijepo i nevjerojatno iskustvo i nešto što je teško mogao predvidjeti da mu se takvo što moglo dogoditi. On je zahvalio veleposlanici i direktoru festivala što su mu omogućili nastup u Skoplju", prenio je njegove riječi ujak Pavlović.

Festival "Zlatno slavejče" koji traje do 21. novembra, drugi je dječji festival po tradiciji u Europi, nakon talijanskog festivala dječjih pjesama ''Zlatna paprika''. 

Na festivalu u Skoplju, koji nije takmičarskog karaktera, sudjeluju mladi muzičari iz Crne Gore, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 

Na njemu su svoju karijeru započele brojne makedonske glazbene zvijezde, među kojima i pokojni pjevač Toše Proeski.

Poslušajte još jednom fenomenalnog Marka.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije