Prokletstvo Lokica: Šta se desilo sa djevojkama koje je voljela Jugoslavija?

Radiosarajevo.ba
Prokletstvo Lokica: Šta se desilo sa djevojkama koje je voljela Jugoslavija?

Lokica Stevanović je veliku popularnost stekla u Jugoslaviji sa plesnom grupom Lokice, tokom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. vijeka. 

Koreografije za nastupe osmišljavala je upravo ona, koja je klasični balet diplomirala u baletskoj školi Lujo Davičo. Diplomirala je i arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Usavršavala se u Njujorku (American Dance Center), kod Elvina Ejlija. 

Lokice su bile i prateća plesna grupa Zdravka Čolića. Tito ih je zvao Loknice.

No, šta se u međuvremenu dogodilo s njima?

Lokica kaže kako danas nije u kontaktu sa Zdravkom Čolićem.

"Kako je film bio o životu Zdravka Čolića, Rica mi je rekao da su svi, počev od prijatelja, preko kolega do učiteljice, toliko "ušećerili" izjave o pjevaču, te da ja kažem ono što svi vide - da Čola nije talentovan za igru. I ja u kameru kažem kako Zdravko nije talentovan za igru, ali da se radom i trudom uklopio sa nama i da se na koncertima vidi rezultat tog rada. Međutim, ništa posle tog "ali" nije vredelo. Tom izjavom sam ga, u stvari, izvadila, a on se naljutio namrtvo, mada mi je bio kao mlađi brat. Žao mi je što nije malo talentovaniji za igru, ali je napravio čuda božja svojim glasom".

Rio, Virdzinija

Posted by Lokica Stefanović on Friday, 14 December 2012

Lokica je prošla i lične drame. Prvo joj je umro muž, iznenada, u snu. Imao je samo 48 godina. Bila je u šoku, stisla zube, skupila snagu i trudila se da bude normalna za svoje dete. Posle dve godine umrla joj je majka, potom i otac. A onda, kad čovjeku pođe nizbrdo, i prijatelji nestanu. Ona se, međutim, nikad nije predala očaju.

Najveća kontroverza koja prati grupu je priča o Liljani Mitić koju su zvali Biba Riba.

Ljiljana Mitić je bila iz siromašne porodice, a osvajala je muškarce svojom izuzetnom ljepotom. Zbog skladnog tijela prozvali su je Biba Riba. Iz braka s Ljubomirom Dapčevićem dobila je sina Andriju, koji je upao u tamni svijet droge. Prvih dana 2009. umro je od prekomjerne doze, u tridesetoj. Očajna majka je krivila bivšeg muža, a pri tom je od njega, i 28 godina posloie razvoda, uporno tražila i dio imovine.

Poslije je navodna članica Lokica je pucnjevima iz pištolja ubila bivšeg supruga Ljubomira i njegovu 21-godišnju kćerku Milicu, ispred beogradskog restorana, a onda pokušala samoubistvo bacivši se s Brankovog mosta u rijeku, iz koje su je živu, poslije sat vremena, izvukli ribari. Umrla je nedelju dana kasnije od posledica hipotermije.

Godine 2007. Gordana Vavić-Joksimović je preminula posle sedmogodišnje hrabre borbe sa opakom bolešću. Imala je samo 52 godine.

Gordana Vavić bila je zajedno sa svojim koleginicama Lokicom Stefanović, Dudom Nojković, Dijanom Milašinović, Jasnom Dulić i Jelenom Tinskom članica kultne grupe, za kojom je krajem sedamdesetih godina uzdisala kompletna muška populacija stare Jugoslavije, piše 24satars.

Jelenu Tinsku ste viđali nešto češće, a ona na svom Fejsbuku često šeruje fotografije Lokica.

Dubravka Novković, još jedna članica Lokica koju su zvali Duda Noga danas izgleda ovako:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije