'Procurio' je video u kojem se vidi koliko je Aviciiju bilo loše

Radiosarajevo.ba
'Procurio' je video u kojem se vidi koliko je Aviciiju bilo loše
Piece of Magic / DJ Avici
Nakon što je policija prošlog petka u Omanu zatekla beživotno tijelo 28-godišnjeg Aviciija, pravog imena Tim Bergling, počelo se šuškati o mogućim uzrocima iznenadne smrti popularnog DJ-ja.

Poznato je da je zbog zdravstvenih problema bio prisiljen otkazati sve nastupe, a bolovao je od akutnog pankreatitisa, teške upale gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola.

Sada internetom 'kruži' isječak iz njegovog dokumentarca 'Avicii: True Stories' iz 2017. u kojem je jasno vidljivo u koliko je lošem stanju muzičar bio. Video je nastao kad je Berglingu jednom prilikom na turneji pozlilo zbog bolesne jetre nakon čega su ga liječnici primili u australsku bolnicu.

Otpustili su ga s tabletama protiv bolova koje su ga doslovno rušile te s uputom kako ne smije ni jesti ni piti dok mu otečena jetra ne splasne. Usprkos upozorenjima liječnika, muzičar je već sljedećeg dana nastavio turneju.

Osim toga u dokumentarcu govori i o tome kako je Avicii uzastopno upozoravao svoje menadžere da će ga život na turnejama ubiti, ali njih, kako je tvrdio, nije bilo briga. Sve se vrtjelo oko novca i on je morao ispoštovati ugovor.

Nisam očekivao da će me ovako tjerati na gaže kada znaju kako se osjećam - rekao je DJ svom dugogodišnjem prijatelju Levanu Tsikurishviliju koji je snimio film.

Netflix je jučer povukao dotični dokumentarac, koji je objavio prije nekoliko sedmica, bez objašnjenja. Još uvijek nije poznat tačan uzrok smrti muzičara, kao ni dan sahrane u njegovoj rodnoj Švedskoj. Policija je prošlog vikenda potvrdila kako su sve kriminalne radnje isključene.

Želimo svima zahvaliti na potpori i lijepim riječima o našem sinu i bratu. Zahvalni smo svima koji su voljeli Timovu glazbu”, rekla je njegova porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije