Princeza dobila poklon vrijedan preko 42.000 eura, ali ga nije mogla koristiti

0
Radiosarajevo.ba
Princeza dobila poklon vrijedan preko 42.000 eura, ali ga nije mogla koristiti
Foto: EPA-EFE / Princeza Charlotte

Možda biste očekivali da će kraljevska osoba redovno biti obasipana skupocjenim poklonima, ali princeza Charlotte nije bila dopušteno da zadrži ovaj skupocjeni poklon.

Charlotte, koja uskoro puni devet godina i treća je u liniji za prijestolje, dobila je raskošan poklon od 36.000 funti još kada je bila još beba - ali zbog stroge kraljevske protokolarne prakse, mala princeza nije mogla uživati u nevjerojatno skupocjenom poklonu.

Skupocjeni poklon došao je od kompanije Natural Sapphire Company i vjerovatno je bio jedan od najluksuznijih dječjih zvečki ikada izrađenih. Prema The Expressu, zvečka je napravljena od 18-karatnog bijelog zlata i ukrašena dijamantima, safirima i rubinima kako bi se stvorila zastava Unije.

Razbijen klan švercera drogom u Austriji: Državljanin BiH (35) rukovodio narko bandom iz zatvora

Razbijen klan švercera drogom u Austriji: Državljanin BiH (35) rukovodio narko bandom iz zatvora

Kompanija je objasnila zašto su željeli potrošiti mnogo za rođenje princeze Charlotte na svojoj web stranici. "Kada su Kate i William bili zaručeni s ikoničnim plavim safirnim prstenom koji je nekad pripadao princezi Diani, naše prodaje safirnih prstenova su naglo skočile. Žene širom svijeta željele su biti jednako modne kao Kate.

"Danas nastavljamo rasti kao posao i s velikom radošću slavimo rođenje nove kraljevske osobe. Zahvaljujemo se Kate i Williamu što su našu kompaniju predstavili svijetu, darujući prilagođenu dječju zvečku, dostojnu njihove princeze. "Darovi za bebe napravljeni od dragocjenih metala tradicija su koja datira iz 18. vijeka. Naša luksuzna zvečka, vrijedna 45.000 dolara (36.000 funti), napravljena je od 18-karatnog bijelog zlata; obložena safirima, rubinima i dijamantima kako bi se stvorila zastava Unije. Takav jedinstveni poklon, neobičan kao što će primiti od dobrih želja širom svijeta, sigurno će biti cijenjen."

Iako su Kate i William sigurno cijenili gestu za svoju sretnu novu kćerku, izvještaji iz 2015. tvrdili su da je bilo vrlo malo vjerovatno da će Charlotte ikada moći zadržati raskošnu zvečku. "Kensingtonska palata nije mogla potvrditi da li je luksuzna dječja igračka primljena od strane Williama i Kate, općenito rečeno, kazala je, pokloni od komercijalnih kompanija nisu prihvaćeni", objašnjava prenosi Mirror.

Međutim, samo zato što Charlotte nije smjela zadržati ukrasnu zvečku, to ne znači da nije imala jednu s kojom se igrala: Kralj Charles navodno joj je kupio jednu napravljenu od vrbe, koja je koštala mnogo skromnijih 25 funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije