Prilika za posao: Kralj Charles III traži kuhara

0
Radiosarajevo.ba
Prilika za posao: Kralj Charles III traži kuhara
Foto: Facebook / Kralj Charles III

Kralj Charles III. (74) traži novog pomoćnog kuhara za Buckinghamsku palaču. Novi zamjenik kuhara treba kuhati ne samo za monarha, već i za zaposlenike palače i goste na velikim državnim domjencima, kako je navedeno u oglasu za posao. "Ovaj posao je uistinu jedinstven", navodi se. "Premier Sous Chef" pomoći će voditi "tim talentiranih profesionalaca u kraljevskim kuhinjama", piše.

O budućim zadacima pomoćnog kuhara piše: "Kao pomoć kuharu, nadgledate svakodnevnu pripremu jela i osiguravate da je svaki obrok najviših standarda, bilo da se radi o obrocima osoblja ili velikom državnom banketu."

Novi pomoćni kuhar pridružit će se timu od 30 članova koji djeluje iz šest različitih rezidencija, čineći "mogućnosti i raznolikost koju nudi ova uloga bez premca".

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Oglas za posao se nastavlja: "Razvit ćete i pripremiti različite jelovnike i nabavljati najbolje sezonske sastojke, kao i pomoći u upravljanju razinama zaliha i koordinaciji popisa zaposlenika."

Prijave su otvorene za kuhare koji su "visokokvalifikovani i iskusni", već su radili na upravljačkoj razini i dolaze iz vrhunskog restorana ili ugostiteljskog obrta s pet zvjezdica.

Velika Britanija: U Londonu održani protesti protiv monarhije

Velika Britanija: U Londonu održani protesti protiv monarhije

Također bi bilo korisno da novi zaposlenik palače ima iskustva u veganskoj kuhinji. Kralj Charles jede veganska jela jedan dan u sedmici i vegetarijanska dva dana u sedmici, kako je jednom otkrio u razgovoru za BBC, piše Slobodna Dalmacija. 

Oglas možete vidjeti ovdje: https://theroyalhousehold.tal.net/vx/lang-en-GB/mobile-0/appcentre-1/brand-3/candidate/so/pm/1/pl/4/opp/2863-Premier-Sous-Chef/en-GB

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije