Preokret u sudskoj parnici između Meline i Harisa Džinovića: Za ovaj detalj rijetki su znali

0
Radiosarajevo.ba
Preokret u sudskoj parnici između Meline i Harisa Džinovića: Za ovaj detalj rijetki su znali
Foto: Ringier / Melina i Haris Džinović

Pjevač Haris Džinović u ponedjeljak, 30. septembra, pojavio se u Prvom osnovnom sudu u Beogradu kako bi nastavio pravnu bitku oko imovine sa bivšom suprugom Melinom.

Pjevač je neprimjetno ušetao u sud, dok se Melina ne pojavljuje na ročištima, već to u njeno ime čini njen advokat.

Glavno pitanje vodi se oko vile na Senjaku za koju je Haris Džinović svojevremeno podigao veliki kredit, što su rijetki samo znali.

Ante Šušnjar o poskupljenju energenata u Hrvatskoj: Stigao komentirati i zabavu s Hankom Paldum

Ante Šušnjar o poskupljenju energenata u Hrvatskoj: Stigao komentirati i zabavu s Hankom Paldum

Sada je poznato i kako se dijeli imovina koju su stekli Haris i Melina.

"Sticanje bilo koje imovine u braku smatra se zajedničkom imovinom, ali ne sa opredijeljenim udjelima, što znači da se imovina dijeli srazmjerno doprinosu koji je supružnik, odnosno koji su supružnici imali u sticanju imovine.

Naravno, supruga, odnosno majka, ima poseban doprinos u sticanju te imovine iz razloga što samo odgajanje i čuvanje djece i kućni poslovi, što uključuje kuhanje, peglanje, čišćenje i sve ostalo što čini poslove majke i vrsne domaćice, predstavlja poseban doprinos koji može kada se obračunava u brojkama i u samom startu iznositi oko nekih 15-20 procenata“, rekao je advokat i dodao:

„Vezano za nekretnine koje su stečene u braku također važi rečeno – ko, koliko, kada, i od čega je kupio nekretnine i u kom obimu“, zaključio je on.

Podsjetimo, nakon razvoda Haris je ostao sa djecom da živi u njihovom domu, dok se Melina navodno nedavno odselila na Azurnu obalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije