Preminuo slavni pjevač Steve Harwell

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo slavni pjevač Steve Harwell
Foto: EPA / Steve Harwell

Frontmen grupe Smash Mouth Steve Harwell umro je u 56. godini, dan nakon što je saopšteno da je u veoma kritičnom stanju.

Njegov menadžer Robert Hejs rekao je za Rolling Stone da je pevač preminuo u Ajdahu, okružen porodicom i prijateljima. Poručio je da je frontmen "Smash Mouth" bio jedan od najprepoznatljivijih glasova svoje generacije.

Saopšteno je jučer da je pjevač Steve Harwell bio na kućnom liječenju i da se njegova porodica i prijatelji okupljaju se u njegovom domu posljednja tri dana.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Harwell je bio u 'zadnjoj fazi zatajenja jetre' i njegov menadžer ranije je potvrdio da mu je preostalo još samo 'sedam dana' života.

Ova vijest pristiže skoro dvije godine nakon zabrinjavajućeg incidenta kada se Steve pojavio dezorijentisan u nastupu uživo, nerazgovijetno je pričao i vikao na publiku. Bilo je to veoma zabrinjavajuće, a on je nedugo nakon toga rekao da odlazi u penziju.

U to vrijeme izvori bliski Steveu rekli su da se on bori sa nizom zdravstvenih problema, uključujući kardiomiopatiju, bolest srčanog mišića, zatajenje srca i Vernikeovu encefalopatiju koja je akutni sindrom koji niz drugih smetnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije