Preminuo je Zoka Šumadinac: Cijeli Balkan je pjevao njegov 'Autotune'

4
Radiosarajevo.ba
Preminuo je Zoka Šumadinac: Cijeli Balkan je pjevao njegov 'Autotune'
Foto: Instagram / Zoki Šumadinac

Zoki Šumadinac, autor šaljive pjesme Autotune, koja je 2019. bila jedan od glavnih hitova na Balkanu preminuo je u 49. godini.

Kako javljaju srbijanski mediji, preminuo je od posljedica srčanih komplikacija, a sahrana će se održati ovog vikenda u Gornjem Milanovcu.

Zoki Šumadinac rođen je 8. augusta 1975. godine u Austriji, a živio je u Gornjem Milanovcu. Bavio se pjevanjem, ali i pseudonaučnim disciplinama kao što su ezoterija i astrologija.

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Frenkie i Krešo Bengalka snimili pjesmu o Palestini: "Nakon Bosne smo rekli nikad više"

Zoki je javnosti postao poznat po svojoj numeri pod nazivom Autotjun koja je za samo nekoliko nedelja dostigla milionske preglede.

Ubrzo potom postao je učesnik Zadruge, ali se nije dugo zadržao. Naime, Zokiju je pozlilo u toku trajanja jedne od sezona ovog reality TV-a. Imao je problema sa srcem i već je prije toga preživeo infarkt.

Zoki Šumadinac tvrdio je da se nakon tri kliničke smrti sve promijenilo u njegovom organizmu, kao i to da je dobio posebne moći.

Za sebe je govorio da je pozitivan i dobronamjeran, a iza sebe ima jedan brak tokom kog je dobio sina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije