Preminula manekenka i reperica u usponu, imala je 25 godina

Radiosarajevo.ba
Preminula manekenka i reperica u usponu, imala je 25 godina
Foto: Instagram / Chynna

Chynna, hip-hoperka u usponu koja je karijeru počela kao model, a zatim se istaknula i talentom za repanje, preminula je u srijedu u rodnoj Philadelphiji, potvrdio je njen menadžer. Imala je 25 godina.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, napisao je njen menadžer John Miller jučer navečer.

Reperica čije je puno ime bilo Chynna Rogers bila je poznata po svojim solo radovima, ali i saradnji s hip-hop kolektivom ASAP Mob.

Smrt je bila česta tema u njenoj muzici, uključujući i njen album In Case I Die First, što je ujedno bio i naziv jedne od njenih turneja, piše The New York Times.


"Mislim da ima previše soundtrackova za naše živote", napisala je u snimci koju je podijelila na Instagramu u utorak, što je bila njena posljednja objava.

"Trebam muziku da umrem."

Vijest o njezinoj smrti šokirala je hip-hop svijet, a mnogi se od nje opraštaju na društvenim mrežama. "Bila je izuzetno inspirativna i jedinstvena umjetnica i osoba", rekao je Miller.

 

Chynna se počela baviti manekenstvom s 14 godina, nakon što su je otkrila agencija Ford Models, za koju je radila tri godine. Kada je imala 15 godina Chynna se na Twitteru javila reperu ASAP Yamsu i zamolila ga da mu bude pripravnica.

Na kraju su postali prijatelji. Poticao ju je da piše vlastite rime i počela je objavljivati singlove i nastupati s ASAP Mobom, uključujući i nastup na muzičkom festivalu South by Southwest.

"Vjerovatno se osjećao kul jer ga mala školarka želi pratiti okolo", rekla je Chynna za Times 2015. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije