Poznati televizijski bračni par o odmoru na Maldivima: "Jeftinije je nego na Jadranu"

1
Radiosarajevo.ba
Poznati televizijski bračni par o odmoru na Maldivima: "Jeftinije je nego na Jadranu"
Foto: Instagram / Ivan i Ines na odmoru

Zanimljiva su zapažanja s bračnog putovanja sportskog novinara NoveTV Ivana Forjana i njegove supruge, novinarke RTL-a Ines Goda Forjan.

Naime, jedan od "highlightera" glasi: deset dana na Jadranu skuplje je od odmora na Maldivima! Forjani (Ines i Ivan), novopečeni supružnici, su u februaru boravili na egzotičnoj destinaciji.

"Supruga je oduvijek imala želju otići  na Maldive, a ja nisam imao ništa protiv pješčanih plaža, plus 35 stepeni i izležavanja u hladu dok je u Zagrebu padao snijeg. Najviše nas je privukla upravo ideja pravog odmora i uživanja na tim prekrasnim Maldivima", kazao je sportski TV-novinar, koji je na rečenoj destinaciji proveo deset dana što je, ističe, optimalno za odmor.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

S čitateljima portala je podijelio svoje afinitete kad je odmor u pitanju, naime supruga i on pobornici su aktivnog odmora, a opcija za "akciju" nije nedostajalo na Maldivima. Najbolje vrijeme za posjet Maldivima je od novembra do aprila, dok samo putovanje zapravo nije komplikovano, pogotovo ako živite u Zagrebu, jer se može stići već s jednim presjedanjem aviokompanijama kao što su Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates (koji često imaju i posebne ponude letova za Maldive).

Forjan je sa suprugom Ines bio smješten u resortu na malom otočiću koji je udaljen 15-ak minuta vožnje brodom od glavnog grada Malea, u kojem je aerodrom. Ističe i da su smještajem bili izuzetno zadovoljni, a ugodno su ih iznenadile i cijene.

"Zlatna mriža njenog tila": Severina podijelila fotografije sa godišnjeg odmora

"Zlatna mriža njenog tila": Severina podijelila fotografije sa godišnjeg odmora

"Što se tiče cijena samog smještaja, deset dana u hotelu na Jadranu platili biste više nego što će vas stajati boravak na Maldivima. A kada su u pitanju cijene u ugostiteljskim objektima, moram priznati da su sasvim korektne, dobro se može jesti za 15-20 eura po osobi. Sva iskustva po tom pitanju su pozitivna", navodi reporter Nove TV. 

"Maldivi se nalaze usred Indijskog okeana, a dvije glavne (gotovo i jedine) privredne grane su im turizam i ribolov. Ribe ima u izobilju, pogotovo tune, a lokalci je pripremaju izvanredno. Skoro svaki dan jeli smo svježu ribu, koja je pristupačna i ukusna", veli novinar-turist, koji riječi hvale ima i za domaćine.

"Jako su srdačni i topli. Maksimalno ljubazni i uvijek na usluzi. Ne možete proći pored njih a da vas ne pitaju kako ste, nedostaje li vam nešto, jeste li zadovoljni svojim boravkom. Vrlo skromni i ponizni, ali i dosta opušteni", prisjetio se Forjan.

Na Maldive bi se svakako vratio, a svim onima koji još nisu posjetili taj "raj na zemlji" uputio je i nekoliko savjeta za savršeni odmor.

"Krenite na put početkom godine jer je tada najbolje vrijeme za posjet Maldivima. U ostatku godine može vas pogoditi kišna sezona. Planirajte sve sami, i uz malo upornosti, organizovat ćete sebi ljetovanje iz snova", napominje Forjan koji sa suprugom Ines već planira posjet novim destinacijama, piše Večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije