Poznati glumac otkrio sve porodične tajne: "Kod kuće je bilo mnogo brutalnosti"

0
Radiosarajevo.ba
Poznati glumac otkrio sve porodične tajne: "Kod kuće je bilo mnogo brutalnosti"
Foto: IMDb / Arnold Schwarzenegger kao Terminator

Ispovijest Arnolda Schwarzeneggera zabilježena filmskom kamerom, u trodjelnom Netflixovom dokumentarcu (koji nosi njegovo ime), otkriva brojne do sada obožavateljima nepoznate činjenice iz glumčeva života.

Pred kamerama je Arnold otkrio sve porodične tajne. Pa tako i onu o fašističkoj prošlosti svog oca.

Arnold je rođen kao drugi sin Aurelije i Gustava Schwarzeneggera, godinu dana nakon svojeg brata Meinharda. Živjeli su u idiličnom štajerskom seocetu Thal, udaljenom niti deset kilometara od Graza.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

"Naše odrastanje bilo je vrlo teško. Kod kuće je bilo mnogo brutalnosti", priznao je glumac, prisjećajući se udaraca koje je dobio od roditelja. 

No, kako je kazao, volju mu nisu mogli slomiti.

Majka Aurelija je, po njegovoj priči, bila veliki fanatik čistoće, dok se otac Gustav nakon ranjavanja pred ruskim Lenjingradom iz rata vratio bolestan (patio je od malarije) i najvjerovatnije je do smrti bio proganjan prizorima kojima je svjedočio na ratištu. 

"Možda je patio od posttraumatskog stresnog poremećaja i depresije, iz rata se vratio kao slomljen čovjek", sumnja zvijezda "Terminatora".

To bi možda i bio uzrok njegovog ponašanja prema svojoj djeci, koju je šamarao i udarao ih remenom.

Today my mother, Aurelia, would have turned 100. She was the best mother you can imagine and I’ll always love her. I...

Posted by Arnold Schwarzenegger on Friday, July 29, 2022

Stari je Schwartzenegger bio zapovjednik Hitlerove Nacionalsocijalističke stranke, a po Arnoldovim pričama bio je potpuno "shizofren".

"Kao djeca nikad ne bi znali hoće li kući doći "dobri otac" ili "pijani otac". U tri ujutro je vrištao, a mi smo se probudili s lupanjem srca, jer smo znali šta to znači. Uvijek je bilo tog čudnog nasilja", s mukom se prisjećala holivudska zvijezda.

Poslije rata otac mu je postao načelnik okružne policije, pa je bivao "tiranin" i na poslu, i kod kuće. Mislio je da bi trebao držati kuću discipliniranom. Morao si zaraditi doručak! U međuvremenu bi majka poput manijaka čistila kuću i pazila da "sve bude savršeno". Stalno je govorio: "Što god radiš, Arnolde, budi koristan", kaže Schwarzenegger.

Govor Arnolda Schwarzeneggera lomi Internet na uporne i slabiće

Govor Arnolda Schwarzeneggera lomi Internet na uporne i slabiće

Očevo zlostavljanje od njega je stvorilo buntovnika, sanjao je bijeg iz kuće, iz države, sanjao je svjetsku slavu.

I sa svega 21 godinu emigrirao je iz Austrije u SAD, sve ostalo je, kažu, povijest. Njegov "nazi" otac preminuo je ne doživjevši ono što se danas zna", slavnog sina koji je čak bio guverner Kalifornije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije