Poznata glumica tjera sve turiste iz malog primorskog gradića: Susjedi kipte od bijesa

2
Radiosarajevo.ba
Poznata glumica tjera sve turiste iz malog primorskog gradića: Susjedi kipte od bijesa
Foto: EPA-EFE / Cate Blanchett

Glumica Cate Blanchett navodno pravi pakao svojim sumještanima malenog zabačenog primorskog sela u Cornwallu.

Prema pisanju Daily Maila, susjedi tvrde kako Cate Blanchett tjera turiste zbog “neprestanih radova” u njezinoj vili koju renovira.

Ova 54-godišnja glumica kupila je 2020. godine sa suprugom Andrewom Uptonom vikendicu blizu mora u Mawgan Porthu vrijednu 1,6 miliona funti. No, ubrzo ju je srušila kako bi stvorila “eko dom” s pet spavaćih soba i bazenom.

Potvrđeno: Predložen pritvor vlasniku "AC Juro", a njegovoj supruzi mjere zabrane

Potvrđeno: Predložen pritvor vlasniku "AC Juro", a njegovoj supruzi mjere zabrane

Njen eko-dom smješten je šest kilometara sjeverno od Newquaya, a nazvan je “Hollywoodom na moru” zbog svoje popularnosti među glumcima, a također je i dom Jasona Momoe i Jamieja Dornana iz 50 nijansi sive.

Navodno su radovi na imanju Blanchett toliko jaki da su sada počeli utjecati na njihov životni standard.

Kad otvorite prozor, čujete bušenje. To čini naše živote jadnima”, komentirao je jedan susjed i istaknuo kako je turizam presudan za regiju u kojoj žive, piše Daily Mail.

Inače, ranije ove godine, stanovnici su otkrili kako se grade kuće vrijedne milione funti a, iako se radi o selu, žale se na miris kravlje balege. Tvrde i da vlasnici kuća ruše tradicionalne bungalove iz 1930. kako bi izgradili “kockaste kuće iz Jamesa Bonda” koje si nitko ne može priuštiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije