Poznata glumica se požalila na zdravstvene probleme svoje kćerke: Srce me boli

Radiosarajevo.ba
Poznata glumica se požalila na zdravstvene probleme svoje kćerke: Srce me boli
Foto: EPA / Milla Jovovich

Slavna glumica Milla Jovovich i njen suprug Paul W.S. Anderson su početkom mjeseca postali roditelji treći put. U 44. godini je rodila treću djevojčicu, kojoj je dala ime Osian, a vijest je na Instagramu objavila i ponosna 12-godišnja starija sestra Ever Gabo Anderson. Osim njih, Milla ima i petogodišnju Dashiel Edan.

Iako je glumica već iskusna u majčinstvu, situacija u kojoj se sada našla joj je potpuno nepoznata i ne skriva da je izbezumila. Naime, kako je Jovovich otkrila na svom Instagramu, njena najmlađa kći ima "težak slučaj žutice".

"Nema ljepšeg od toga da vidite kako se vaša djeca međusobno vole i cijene vrijeme provedeno zajedno. Dashiel Anderson se ne može nauživati njezine slatke bebe i hrani je kad god dobije priliku", napisala je ponosna mama uz fotografiju, piše Index.hr.

Uz to, objasnila je svojim pratiteljima zašto je morala prestati dojiti kćer. Kako je otkrila, doktori su joj savjetovali da djevojčica pije što više mlijeka kako bi se što prije u potpunosti oporavila, a svaki put kad bi je dojila, vrlo brzo bi zaspala. Zato su je odlučili hraniti na bočicu.

"Jadnica ima toliko malih ogrebotina na petama gdje su joj uzimali krv kako bi je testirali na antitijela da me srce boli kad razmišljam o tome. Ali nadamo se da će analiza krvi koju su danas napravili pokazati da je bolje", napisala je Milla.

Iako je situacija poprilično šokirala, dojenačka žutica je uobičajeno stanje, u kojem bebina krv sadrži višak bilirubina, žutog pigmenta crvenih krvnih zrnaca. Obično se javlja kada bebina jetra nije dovoljno zrela da bi se riješila bilirubina u krvotoku. Prema dostupnim podacima, malo više od polovice sve novorođenčadi u prvoj sedmici života pokazuje vidljivu žuticu. Iako je većinom bezazlena, može biti i opasna te uzrokovati brojne zdravstvene probleme.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije