Poslušajte govor Meryl Streep zbog kojeg je internet poludio

Radiosarajevo.ba
Poslušajte govor Meryl Streep zbog kojeg je internet poludio
Ulogu domaćina na 74. dodjeli Zlatnog globusa imao je komičar Jimmy Fallon koji je kroz svečanost vodio okupljenu holivudsku kremu.

Apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele Zlatnog globusa je mjuzikl La La Land koji je nagradu osvojio u čak sedam kategorija. No, večer je sigurno pripala kraljici Hollywooda koja je tokom života bila nominirana za Zlatni globus čak 30 puta. 

Zbog sjajne karijere i doprinosa industriji zabave nagradu za životno djelo Cecil B. DeMille Award dobila je glumica Meryl Streep.

Tokom govora koji je trajao šest minuta, emotivna Streep je zaista oduševila prisutne.

"Najocrnjenije grupe u našem društvu su Hollywood, stranci i mediji. Šta je Hollywood danas? Masa ljudi s drugih područja. Hollywood je natrpan strancima i ako nas sve izbacite, nećete imati što gledati osim fudbala i borilačkih vještina, koje nisu umjetnost", kazala je ona.

Prisjetila se i trenutka kada se novoizabrani američki predsjednik Donald Trump "izrugivao" novinaru s invaliditetom Sergeju Kovaleskom.

"Srce mi se slomilo kad sam to vidjela, još uvijek taj prizor ne mogu izbaciti iz glave jer to nije bilo u filmu nego u stvarnom životu. Kada moćni koriste svoj položaj kako bi maltretirali druge, gubimo svi", dodala je ona. 

Viola Davis najavljuje Meryl Streep

No, definitivno morate poslušati i uvodni govor kojim je Viola Davis predala nagradu za životno djelo slavnoj Streep.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije