Popularna dizajnerica Kate Spade oduzela sebi život

Radiosarajevo.ba
Popularna dizajnerica Kate Spade oduzela sebi život
Foto: EPA / Dizajnerica Kate Spade

Poznata modna dizajnerica Kate Spade (55) pronađena je u utorak ujutro mrtva u svom stanu u New Yorku, a prema policijskim izvještajima, oduzela je sebi život, piše Reuters.

U prijepodnevnim satima spremačica je pronašla Kate obješenu u stanu na poznatoj Park Avenue. Navodno je ostavila oproštajnu poruku, prenose američki mediji, no istraga je u toku i još nije poznato šta je navedeno u oproštajnoj poruci.

Iza sebe je ostavila supruga Andyja, brata poznatog glumca Davida Spadea i kćerku Frances. Prema policijskim podacima, njezin suprug bio je u stanu u trenutku kada je sebi oduzela život.

Kate Spade je postala popularna dizajnerica 90-ih godina, nakon što je njena kolekcija elegantnih torbica osvojila svijet.

Njezina kompanija Kate Spade New York ima oko 140 maloprodajnih prodavnica i outlet centara širom Sjedinjenih Američkih Država te 175 prodavnica po svijetu.

Kate Spade je omiljeni brand mnogih poznatih ličnosti iz cijelog svijeta, poput vojvotkinje od Cambridgea, Taylor Swift, Mirande Kerr i Sarah Jessice Parker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije