Pop zvijezda pronađena mrtva u autu koji je završio u Dunavu

Radiosarajevo.ba
Pop zvijezda pronađena mrtva u autu koji je završio u Dunavu
Foto: Flux24.ro / Goran Bregović i Anca Pop

Rumunsko-kanadska pjevačica Anca Pop (34), koja je sarađivala s Goranom Bregovićem, pronađena je mrtva nakon što je njen automobil misteriozno završio u Dunavu.

Djelatnici hitne pomoći identificirali su njeno tijelo nakon što su ronioci pronašli njezin automobil kasno u ponedjeljak na jugozapadu Rumunjske.

Policija je u utorak rekla kako istražuju njenu smrt, piše Fox News. 

Njena sestra nazvala je policiju nakon što se ona nije pojavila u obiteljskom domu u nedjelju navečer. 
Godine 1987. Anca Pop pobjegla je iz komunističke Rumunjske sa svojom obitelji, prešla je Dunav u tadašnju Jugoslaviju gdje je bila izbjeglica. Nekoliko mjeseci kasnije, emigrirali su u Kanadu.

Nakon sloma komunizma, vratila se u Rumuniju. Ove godine uzburkala je duhove tamošnje javnosti kad je obznanila da je u istospolnoj vezi, u društvu koje zna biti netolerantno prema homoseksualnosti.

Njen stil bio je svojevrsna fuzija balkanskih zvukova i mainstream popa.

Sarađivala je, između ostalih, i s bivšim frontmenom Bijelog Dugmeta, bosanskim muzičarom Goranom Bregovićem, na njegovom albumu "Champagne for Gypsies", ali i u još nekoliko navrata, podsjeća Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije