Pogledajte kako je bilo na koncertu Dine Merlina u Porto Montenegru

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je bilo na koncertu Dine Merlina u Porto Montenegru
Foto: Instagram / Koncert Dine Merlina u Porto Montenegru

"Kada pomislimo na Dinu Merlina pred očima nam je izuzetan regionalni talent i pravi umjetnik koji bez muke pretvara koncerte u nezaboravna sjećanja“, ovako je Porto Montenegro najavio ovogodišnji koncert Dine Merlina.

Sarajevski Čarobnjak, uz pratnju desetočlanog benda i plesne grupe, sinoć je publici u Crnoj Gori priuštio još jedan magičan koncert.

Legenda popularne pop scene, Dino Merlin, drugo ljeto za redom izveo je svoje najnovije i vanvremenske hitove, ovog puta u "drugom srcu" Porto Montenegra, u okrilju otvorene scene impresivnog SYNCHRA – (nekadašnjeg Arsenalovog sinhro-lifta i) kultnog podsjetnika na industrijsku prošlost ovog nautičkog naselja.

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Novak Đoković na koncertu Dine Merlina

Novak Đoković na koncertu Dine Merlina

Za prvu regionalnu destinaciju u okviru promotivne turneje i "live" premijere najnovijih singlova "Krive karte" i "Kako da ti kažem" Dino Merlin vratio se tamo gdje je sve počelo u oktobru 2020. godine.

Naime, u Tivtu je pjevač snimio spot za pjesmu Mi, koja će se naći na njegovom dvanaestom po redu albumu.

Osim muzike, sinoć su na repertoaru bile i simpatične anegdote iz Merlinovog privatnog
života. Pričao je o svojoj porodici i zajedničkom gledanju Wimbledon-a.

[twitter]https://twitter.com/tennisispain/status/1548457376784605185[/twitter]

"Pitam kćerku: Naida, za koga ti navijaš?, ona malo neodlučna. Neće da kaže. I krene meč, kad na pola igre kaže: Navijam za Novaka. On je prije svega džentlmen. Nemam običaj da ovo radim, ali ovo je posebna noć. Večeras je sa nama šampion i džentlmen Novak Đoković", kazao je Merlin.

Publika je sa oduševljenjem reagovala na pojavu sedmog tenisera svijeta, kamera je Đokovića snimila, on je ustao sa svog mjesta i uz osmijeh mahnuo.

Nakon ovakvih događaja jasno nam je zašto Dino Merlin spada u omiljene kantautore jugoistočne Europe. Podsjećamo, njegov posljednji album "Hotel Nacional", dospio je među top 10 najprodavanijih world albuma svijeta na Billboard World Albums listi, a istoimenoj svjetskoj turneji prisustvovalo je blizu milion ljudi na četiri kontinenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije