Pogledajte kako danas izgleda bivša najljepša djevojčica svijeta koja je trpjela majčinu torturu

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako danas izgleda bivša najljepša djevojčica svijeta koja je trpjela majčinu torturu
FOTO: Facebook / Eden Wood

Mnogi se sjećaju slavnog televizijskog showa Toddlers and Tiaras, koji je svojevremeno izazvao kontroverze zbog svojeg prikazivanja djece u takmičenjima ljepote.

Jedno od djece koje je obilježilo ovaj show je Eden Wood, koja je bila proglašena za najljepšu djevojčicu Amerike i nosila titulu najljepše djevojčice na svijetu.

Međutim, iza svjetala reflektora krio se mračni svijet takmičenja i glamura, a Eden Wood je osjetila teret te slavne titule na svojoj koži. Već od dvije godine, njezina majka Mickie uvukla ju je u svijet takmičenja ljepote, ali to je donijelo i neobično djetinjstvo i ozbiljne zdravstvene probleme.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Mickie je bila opsjednuta izgledom djevojčice, tjerao ju je da jede niskokaloričnu hranu i pije energetska pića kako bi uvijek bila nasmiješena. Eden je redovito morala posjećivati solarij i biti savršeno našminkana i dotjerana, što je rezultiralo učestalim glavoboljama i probavnim problemima.

Osim toga, otkriveno je da je majka često fizički zlostavljala Eden, navodno kako bi "stvorila otpor prema stresnim situacijama". Nakon upozorenja socijalnih službi, Eden je napustila svijet takmičenje ljepote u dobi od šest godina, iako je do tada osvojila čak 300 titula.

Danas, kao 19-godišnjakinja, Eden se bavi modelingom i glumom te je napisala autobiografsku knjigu. Iako je prošla kroz teška iskustva u djetinjstvu, sada se trudi izgraditi svoj put u svijetu mode i zabave, pružajući nadu da se može prevladati i najteža iskušenja, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije