Pobjednica Šri Lanke zadobila povrede glave, titula joj ukradena pa vraćena

1
Radiosarajevo.ba
Pobjednica Šri Lanke zadobila povrede glave, titula joj ukradena pa vraćena
Foto: Screenshoot / Pobjednicom je proglašena Pushpika De Silva

Pobjednica najvažnije nagrade ljepote u Šri Lanki zadobila je povrede glave na kraju svečanosti. Gledatelji koji su ove sedmice izbor ljepote pratili uživo na nacionalnoj televiziji svjedočili su bizarnom proglašenju o kojem su ubrzo pisali brojni svjetski mediji.

Pobjednicom je proglašena Pushpika De Silva koja se okitila titulom Gospođa Šri Lanke. Međutim, samo nekoliko trenutaka kasnije na bini se pojavila pobjednica izbora iz 2019. godine, uhvatila je mikrofon i poručila kako Pushpika ne može biti okrunjena jer je razvedena, a to se kosi s pravilima izbora, piše Daily Mail.

Bivša kraljica ljepote, Caroline Jurie, nakon toga je otišla do Pushpike, skinula joj krunu i stavila je na glavu druge takmičarke.

Revoltirana Pushpika De Silva okrenula se i sišla s bine. Dan poslije objavljeno je kako je Pushpika primljena u bolnicu tvrdeći da ima povrede glave, a patila je i od teške depresije nakon incidenta.

Nakon neželjenog raspleta večeri organizatori su se ipak izvinili pobjednici i vratili joj titulu jer su utvrdili kako se od supruga rastala, ne i razvela.

Razočarani smo. Sramotno je kako se Caroline Jurie ponijela na bini, a mi smo već pokrenuli istragu“, izjavio je direktor izbora Gospođa Šri Lanke, Chandimal Jayasinghe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije