Plus size manekenka u suzama: Instagram uništava mentalno zdravlje

Radiosarajevo.ba
Plus size manekenka u suzama: Instagram uništava mentalno zdravlje
Foto: Instagram / Iskra Lawrence
Manekenka Iskra Lawrence na Instagramu objavila je fotografiju na kojoj uplakana pozira bez šminke i s kosom skrivenom kačketom i kapuljačom te je fanovima otkrila da je doživjela "emotivni slom" za koji krivi upravo tu društvenu mrežu.

Ova 27-godišnja Britanka već je ranije otkrila da se bori s tjelesnom dismorfijom (poremećaj zbog kojeg osoba postaje opsjednuta nekom umišljenom tjelesnom manom), a ovom je prilikom progovorila o svom mentalnom zdravlju i emotivnom stanju. 

"Još se uvijek borim s potrebom da objavljujem apsolutno sve. Osjećam se kao haos, izgledam kao haos, a jedna situacija koja mi se jučer dogodila me toliko emotivno potresla da sam u kombinaciji s drugim problemima doživjela emotivni slom", napisala je ona u objavi koju je lajkalo gotovo 300.000 ljudi. 

Dodala je da se na objavu ovakve fotografije i ispovijesti odlučila u nadi da će pomoći drugima koji se bore s istim problemima. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by i s k r a (@iskra) on

"Objavila sam ovu fotku da vam pokažem kako Instagram može biti previše za vas i može biti okidač za probleme, može vam čak uništiti mentalno zdravlje. Nikad nemojte upoređivati svoju sreću, samopouzdanje, tijelo, lice, veze ili uspjeh s bilo kim na društvenim mrežama. Mnogi se ljudi bore sa svojim unutarnjim demonima i niko ne mora objavljivati nešto zbog čega se ne osjeća ugodno. Ja želim biti iskrena sama sa sobom, prihvatiti sebe sa svim svojim emocijama i znam da je u redu plakati", napisala je ona, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije