Marina Tucaković zaradila više od 100.000 eura na samo jednom stihu

4
Radiosarajevo.ba
Marina Tucaković zaradila više od 100.000 eura na samo jednom stihu
Foto: Privatni album / Lepa Brena i Marina Tucaković

Jedna od najvećih autorica hit pjesama u bivšoj Jugoslaviji Marina Tucaković, preminula je sinoć u Beogradu u 67. godini.

Marina Tucaković primljena je u beogradsku bolnicu „Dragiša Mišović" 14. septembra zbog gušenja i zadržana je na liječenju od koronvirusa.

Poznatoj autorici tekstova velikih hitova jugoslovenske pop i folk muzike prije tri godine je dijagnosticiran rak dojke.

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Tucaković je u svojoj karijeri napisala više od 4.000 pjesama od kojih su mnoge postale izvanvremenski hitovi.

Pisala je za rockere, pop pjevače i pjevačice, a zaslužna je za uspješne karijere mnogih folk izvođača, kao što su Džej Ramadanovski.

Od 'Ljuljaj me nežno', pjesme koju je otpjevao Oliver Mandić prije 40 godina, 'Dodirni mi kolena' grupe Zana (1982. godine), čiju obradu je otpjevala i Severina.

Tokom osamdesetih, napisala je hit pjesme za Zdravka Čolića (Ruška), Massima Savića (Stranac u noći), Mišu Kovača (Svi pjevaju, ja ne čujem), Magazin (Ti si želja mog života) i Doris Dragojević (Željo moja).

U mladosti i u ranoj fazi pisanja tekstova, emotivno se zbližila s Oliverom Mandićem.

Pjevačica Neda Ukraden otkrila je jednom prilikom da je za samo jedan stih pjesme „Zora je" iz osamdesetih godina prošlog stoljeća Marina Tucaković zaradila 100.000 eura.

„Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali 'Jovane, zora je', 'Milane, zora je'. Posljednja i konačna verzija je 'Zora je'. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih - "Suza je iz oka kanula". Njoj je taj stih donio više od 100.000 eura", otkrila je Neda Ukraden.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije