Pamtimo je po prošlogodišnjem Eurosongu, Konstrakta ima novu pjesmu

0
Radiosarajevo.ba
Pamtimo je po prošlogodišnjem Eurosongu, Konstrakta ima novu pjesmu
Arhiva/Ilustracija / Ana Đurić - Konstrakta

Prošle godine je pjesmom In corpore sano osvojila čitavu evropsku scenu, a Konstrakta je sada publici predstavila svoj novi singl Evo, obećavam.

Pjesmu je premijerno izvela na otvaranju prvog polufinala Pjesme za Euroviziju, "srpske Dor" te je u isto vrijeme na svim platformama predstavila zanimljivi spot.

Evo, obećavam je singl napisan u formi omnibusa i podijeljen je u tri poglavlja - "Depresivna sam", "Anksiozan sam" i "Obećaj mi". Tri režisera su radila na jednom videu, koji je u samo nekoliko sati izazvao pravo oduševljenje i lavinu reakcija. Pjesma dotiče sva najprisutnija psihička stanja danas - anksioznost i depresiju.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Spot je nakon nekoliko sati od svoje premijere izazvao mnoštvo pozitivnih komentara, što je bilo i očekivano jer je donio potpuno novu svježinu i ljepotu koju ima samo Konstrakta.

Konstrakta je prošle godine predstavljala Srbiju na Eurosongu, osvojila je peto mjesto hitom "In corpore sano". Pored toga, dobila je nagradu Marcel Bezansson, službeno priznanje Eurosonga koje se dodjeljuje najboljoj umjetničkoj izvedbi, a za koju su glasali komentatori svake televizijske postaje koja je učestvovala na Eurosongu.

Za one koji prije nisu pratili Konstraktin rad, otkrili su da je nastup na Eurosongu imao sličan smisao za konceptualni pristup njene sunarodnjakinje i umjetničke inspiracije Marine Abramović, a također smatraju da je Konstraktina autentičnost i kreativnost osvježavajuća i jedinstvena.

Konstrakta je umjetničko ime Ane Đurić, rođene u Beogradu, bivše arhitektice koja je postala tekstopisac kompozitor i pjevačica. Kao članica interesantnog benda Zemlja gruva nastupala je na nekim od najvećih muzičkih festivala u regiji te je bila predgrupa Cee Lo Greenu i Nouvelle Vague.

Bend je također bio odabran i da otvori posljednji koncert Amy Winehouse u Beogradu 2011. godine, prenosi portal Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije