Pamela Anderson poslala specifičnu molbu Vladimiru Putinu

Radiosarajevo.ba
Pamela Anderson poslala specifičnu molbu Vladimiru Putinu
Foto: PETA / Pamela Anderson

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mjesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Andersonova, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom, prenosi Tass.

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

"Pišem vam u vezi 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprječavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumijem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veličanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku", napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plijena, a prije tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije