P. Diddy se suočava s još 120 optužbi: "Zid šutnje je sada srušen"

0
Radiosarajevo.ba
P. Diddy se suočava s još 120 optužbi: "Zid šutnje je sada srušen"
Foto: EPA - EFE / Sean Diddy Combs

Muzički mogul Sean Diddy Combs suočava se s novim optužbama.

U optužbama protiv repera pojavilo se novih 120 žrtava koje ga terete za seksualno zlostavljanje u periodu od 25 godina.

Pored nevjerovatnog broja, još šokantnije je da su među njima i maloljetne žrtve, uključujući i devetogodišnjaka.

Ministar Nešić imao verbalni sukob sa suspendovanim policajcem u Sarajevu: 'Niko me neće ušutkati'

Ministar Nešić imao verbalni sukob sa suspendovanim policajcem u Sarajevu: 'Niko me neće ušutkati'

Ove tvrdnje iznio je teksaški advokat Tony Buzbee koji je najavio da zastupa 120 novih žrtava za koje se vjeruje da imaju legitimne slučajeve protiv repera. Od 12 novih žrtava medijskog mogula, čak 25 je bilo maloljetno kada se navodno zlostavljanje dogodilo između 1991. do danas.

"Ova osoba, koja je tada imala devet godina, odvedena je na audiciju u New York sa Bad Boy Recordsom", otkrio je advokat na konferenciji za novinare u Houstonu.

Zaboravljeni slučaj: Zašto je Jennifer Lopez uhapšena dok je izlazila s P Diddyjem?

Zaboravljeni slučaj: Zašto je Jennifer Lopez uhapšena dok je izlazila s P Diddyjem?

"Ovu osobu su navodno seksualno zlostavljali Sean Combs i nekoliko drugih ljudi u studiju, obećavajući i njegovim roditeljima i njemu samom da će dobiti ugovor za snimanje", kazao je Buzbee.

Combs je 1993. godine osnovao Bad Boy Records, izdavačku kuću koja je pokrenula karijere Notorious B.I.G.-a, French Montane i Machine Gun Kellyja.

"I drugi momci su bili tamo na audiciji. Svi su oni pokušavali da sklope ugovor za snimanje i svi su bili maloljetnici", istakao je Buzbee.

Diddyjev pravni tim reagovao je na nove optužbe ubrzo nakon što je Buzbee izašao u javnost.

"Combs odlučno i kategorički negira kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je seksualno zlostavljao bilo koga, uključujući maloljetnike", rekla je Combsova advokatica Erica Wolfs.

"Raduje se što će dokazati svoju nevinost i opravdati se na sudu, gdje će se istina utvrditi na osnovu dokaza, a ne spekulacija", kaže ona.

Međutim, Diddy je obećavao slavu kod više djece žrtava, kako tvrdi Buzbee.

Advokat tvrdi da se Combs nedolično ponašao tokom dvije decenije, prenosi Guardian.

"Mi ćemo iza zatvorenih vrata razotkriti one koji su omogućili ovo ponašanje. Mi ćemo se baviti ovim pitanjem bez obzira na koga dokazi upućuju", rekao je Buzbee.

Kako je dodao, najveća tajna u industriji zabave, koja zapravo uopšte nije bila tajna, konačno je otkrivena svijetu.

"Zid šutnje je sada srušen”, istakao je on.

Jedan od advokata tužilaca Andrew Van Arsdale, rekao je za Washington Post da su predstojeći podnesci "bez presedana po obimu" i da uključuju navode i muškaraca i žena koji su bili stari od devet do 38 godina u vrijeme navodnih napada. Također je dodao da su u 25 tužbi učesnici bili maloljetni u vrijeme kada su se incidenti dogodili, počevši od 1991. godine, a jedan od njih je imao samo devet godina u to vrijeme.

Van Arsdale je dodao da će u narednim sedmicama biti podnijeto 120 pojedinačnih tužbi u New Yorku, Los Angelesu i Miamiju.

Combs je trenutno u pritvoru nakon što mu je odbijena kaucija, optužen je za zavjeru, trgovinu ljudima i prevoz osoba radi prostitucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije