Ovo su najveće greške u odijevanju glumaca u hit filmovima

Radiosarajevo.ba
Ovo su najveće greške u odijevanju glumaca u hit filmovima
holm.ozock.com / Isječak iz filma
Zbog obima posla koji je potrebno izvršiti da bi se snimio jedan film greške koje poslije primijetimo na platnu su veoma česte. Neke od njih nas nasmiju, zbog nekih se naljutimo, ali postoje i one koje su zaista kardinalne.

Ovog puta donosimo vam sedam najgorih grešaka u kostimima i odjeći glumaca koji se pojavljuju u određenim scenama veoma poznatih filmova, a riječ je o izboru portala Holm.

Hrabro srce (Braveheart)

Prvi film koji je obrađen ovom kratkom analizom je Hrabro srce, u kojem je jako vidljiva greška u kostimu glavnog lika, čiju ulogu tumači Mel Gibson. Riječ je o kiltu koji  nosi William Wallace, a koji ipak nije bio odjeća u Škotskoj tokom 16. stoljeća. Kilt je vidljiv kroz cijeli film i stoga je to velika greška.

Odbjegli Django (Django Unchained)

U ovom filmu glavni glumac, tokom cijelog filma, nosi sunčane naočale koje su se, pak, u SAD-u pojavile tek poslije 1929. godine, iako radnja filma obrađuje znatno udaljenije povijesno razdoblje.

Moja djevojka (My Girl)

Prsten koji nosi jedna od glumica u ovom filmu je nastao tek tri godine nakon vremena koje ovaj film opisuje.

Indijana Džons i posljednji krstaški pohod (Indiana Jones And The Last Crusade)

U ovom filmu glumci koji tumače ulogu nacista nose ordenje kojima se nagrađivalo samo u drugom svjetskom ratu i to nekoliko godina nakon vremena koji opisuje radnja filma.

Šindlerova lista (Schindler's list)

Žene u ovom filmu su depilirane što baš i nije bilo popularno u 40-im godinama prošlog stoljeća, a također to bi bilo smatrano itekakvim luksuzom u koncentracionom logoru.

Pirati s Kariba (Pirates of the Carribean)

Jedan zalutali kaubojski šešir, koji je vjerovatno nosio neko od članova ekipe koja je učestvovala na snimanju filma, pokvario je dojam u jednoj sceni u koju se nikako ne uklapa.

Prljavi ples (Dirty dancing)

Baby, glavna ličnost ovog filma, je bila ispred svog vremena kada je riječ o modi. Šorc koji nosi ona u jednom dijelu filma se, u SAD-u, počeo nositi tek 80-ih godina, dok je radnja ovog filma smještena u 1963. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije