Ovo niko nije očekivao: Zašto se Kate Middleton odlučila na ovaj nakit?

1
Radiosarajevo.ba
Ovo niko nije očekivao: Zašto se Kate Middleton odlučila na ovaj nakit?
Foto: Screenshot / X.com / Kate Middleton je stigla na finale Wimbledona

Kate Middleton pojavila se zajedno s princem Williamom u videu kojim su čestitali britanskim sportašima na velikim uspjesima koje su ostvarili na Olimpijskim igrama.

Naravno, Kateino pojavljivanje odmah je privuklo veliku pažnju, a jedan detalj mnogima je upao u oči

Odmah nakon što je video u kojem Kate Middleton i princ William, među ostalim, čestitaju britanskim sportašima na velikim uspjesima koje su ostvarili na Olimpijskim igrama, pažnju su privukli brojni detalji – od brade koju sada nosi William, mjesta gdje je video sniman pa do majice sa šarmantnim prugama koju je nosila Kate. A među svim tim brojnim detaljima koji su se istaknuli bio je i prsten koji je princeza od Walesa nosila na lijevom prstenjaku.

Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Inspekcijsko vozilo udarilo taksi, uslijedio fizički obračun

Saobraćajna nesreća u centru Sarajeva: Inspekcijsko vozilo udarilo taksi, uslijedio fizički obračun

Od objave zaruka princa Charlesa s Dianom Spencer 1981. godine cijeli svijet zna za 18-karatni plavi safir okružen s 14 dijamanata koji je naslijedila Kate Middleton. Buduća kraljica toliko često nosi taj poveći dragi kamen na svom lijevom prstenjaku da se njegovi rijetki izostanci sustavno ispituju i analiziraju. Upravo ga je s ruke skinula i ove nedjelje u novom videu objavljenom na društvenim mrežama.

Novi prsten

Rijetko pojavljivanje Kate Middleton koja je bila iznimno diskretna od objave da ima rak u martu 2024. godine obilježio je mornarska Ralph Lauren bluza, ogrlica i novi prsten na lijevom prstenjaku.

I dok je njen vjenčani prsten ostao netaknut, zaručnički je ustupio mjesto prstenu od žutog zlata optočenog dijamantima i safirima. Ipak, čini se kako to nije novi komad nakita, već 'stari' prsten također velike sentimentalne vrijednosti. Čini se da Kate nosi prsten obećanja koji joj je William dao dok su hodali kao studenti na Univerzitetu St. Andrews početkom 2000-ih. S obzirom na neformalnu prirodu videa, može se pretpostaviti da princeza od Walesa preferira ovaj prsten u svom svakodnevnom životu, a drugi, glomazniji, nosi samo za javne izlaske.

Jedan od najslavnijih prstena na svijetu

Ovo nije prvi put da je nestanak safira pokrenuo pitanja. Kate Middleton ponosno ga je nosila od svojih zaruka 2010. godine, ali u nekoliko rijetkih prilika ga se morala odreći, osobito tokom posjeta bolnici gdje se tako veliki dragulj smatra problematičnim zbog higijene ruku.

Prema stranici Dress Like a Duchess, davno prije nego što je princ William dao Kate poznati zaručnički prsten svoje majke sa safirom i dijamantima kada ju je zaprosio 2010. godine, dao je Kate prsten obećanja od ružičastog zlata s biserom i granatom. Poklon od Williama, taj nakit ima veliku simboličnu vrijednost - biseri predstavljaju mjesec prinčeva rođenja, dok su granati povezani s Kateinim s mjesecom rođenja.

Kate je nosila ovaj prsten u junu 2005. godine na dan diplomiranja na St. Andrewsu, gdje je diplomirala historiju umjetnosti. Kako se navodi, Kate je taj prsten nosila tokom svojih mlađih dana, a iako ga rijetko nosi, prsten obećanja Kate ne čuva duboko u kutiji s nakitom. Nosila ga je više puta otkad je postala punopravna članica kraljevske porodice. Uparila ga je sa sivom haljinom Max Mara za posjet Hope Houseu 2013. godine, na primjer, i nosila ga je ponovno te iste godine u Great Tower Scout Campu. Inače, prsten obećanja predstavlja 'predanost i vjernost, kao i zalog za doživotnu ljubav i odanost', navodi Dress Like a Duchess, piše Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije