Ovo je jedan od najboljih filmova ikada, ali glavni glumac ima zamjerku

Radiosarajevo.ba
Ovo je jedan od najboljih filmova ikada, ali glavni glumac ima zamjerku
/ Foto: IMDB
Iskupljenje u Shawshanku (The Shawshank Redemption) mnogi će uvrstiti u top pet omiljenih filmova, a čak je i na vrhu IMDb-ove liste najboljih filmova svih vremena.

Radi se o sjajnom filmu iz 1994. koji je potpuno podbacio na kino blagajnama, a kultni status stekao je kako je vrijeme odmicalo. Izvrsni film Franka Darabonta prema noveli Stephena Kinga zaradio je tek skromnih 18 miliona dolara.

 

Međutim, Morgan Freeman koji je savršeno utjelovio snalažljivog i sa sudbinom pomirenog Reda ima jednu veliku zamjerku, a tvrdi, piše Index, da to objašnjava i loš “prolaz” na blagajnama.

 

Gostujući u showu Setha Meyersa, Freeman je rekao:

 

"Originalni Kingov naslov je Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku. Dakle, nemoj izabrati Iskupljenje u Shawshanku ako imaš Ritu Hayworth! No, kad sam se požalio, a žalio sam se, rekli su mi da je naslov predug. Pa šta onda? Stavi samo Rita Hayworth, ja ću reći ostalo. No, izabrali su ono drugo i trebalo je neko vrijeme da ljudi to prihvate".

 

No, tvrdi da je oduvijek znao da će to biti dobar film:

 

"Čim sam pročitao scenarij vidio sam da će to biti dobar film. Tako dobar scenarij. Rekao sam agentu da prihvaćam bilo koju ulogu u tom filmu".

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije