Dragojević se oporavlja: Druži se s prijateljima, a najviše ga pazi supruga

Radiosarajevo.ba
Dragojević se oporavlja: Druži se s prijateljima, a najviše ga pazi supruga
Facebook / Oliver Dragojević (Official Facebook)
Naravno da bih volio doći na Porin, no to ovisi o liječenju. Nisam loše, samo treba čekati. U pitanju je bolest koja zahtijeva vrijeme i strpljenje, kazao je Oliver Dragojević.

Pjevač je u Veloj Luci, a njegov saradnik Nenad Drobnjak kaže kako se ondje posljednjih mjesec dana “rekuperava”. Oliver u Veloj Luci ima kuću, a pazi ga supruga Vesna. Šeta, jede, druži se s prijateljima, a nedavno je igrao tenis.

"Probao sam zaigrati sa sinom, ali nije to sličilo ni na šta. Bio je to samo pokušaj", rekao je Oliver.

Uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakša Fiamengu, Oliver je dobitnik Porina za životno djelo. Svečana dodjela muzičkih nagrada bit će 23. marta u Splitu. Oliveru je to već 31. Porin u kućnoj kolekciji. Nema doma sve osvojene statuice jer se većinom, ne skriva, nalaze na vitrinama restorana kojima su vlasnici Oliverovi prijatelji i koji su ga molili da im ih pokloni.

"S ovom je nagradom priča drukčija. Od svih osvojenih Porina, ovaj mi je sigurno najposebniji. Vjerujem da ću za njega naći posebno mjesto u svom domu. Hvala mojim dragim kolegama na ovom priznanju. Baš su me jako razveselili", rekao je splitski pjevač za 24sata.hr.

Nakon što se vratio iz splitske bolnice, u kojoj je mjesecima mirovao pod budnim okom ljekara, članovima porodice govorio je kako želi da ga odvedu u Velu Luku.

"Nema ništa na brzinu. Oporavak od ove bolesti zahtijeva mir i strpljenje. Zato izbjegavam hladnoću jer si ne mogu priuštiti da navučem prehladu ili virozu na sebe", kaže Oliver.

Otkako je stigao na Korčulu, supruga Vesna kuha mu jela koja smije jesti i pazi da ga ništa ne uznemiri. Omiljene su mu šetnje Velom Lukom. Podsjete ga na djetinjstvo, kad je rado s bratom odlazio stricu, a godinama kasnije za svoju je porodicu tamo kupio kuću. Dok ljekari nisu odobrili odlazak na Korčulu, Oliver bi išao u splitsku lučicu obići svoju brodicu i vidjeti more, koje ga smiruje.

"E, pa lijepo je malo doći uz more nekad s obzirom na to da sam ograničen kretanjem. Moram malo krast vrijeme i bit uz more", rekao je pjevač.

Supruga Vesna ga pazi, a dobio je i koji kilogram. Nekoliko ih je izgubio tokom liječenja. O eventualnim koncertima još je prerano pričati, dodao je Drobnjak. Oliver je liječenje nastavio i u Rijeci, a u Splitu ga je nedavno posjetio slovenski bioenergetičar Drago Šušnjara. U Vela Luku u posjetu Oliveru planira ići i njegov prijatelj, muzičar Tedi Spalato, s kojim se redovno čuje.
Zbog bolesti je morao otkazati dva slavljenička koncerta u Spaladium Areni sredinom decembra povodom svog 70. rođendana. Bilo mu je žao i kad je morao otkazati nastup u Lisinskom za oboljelu djecu u Klaićevoj.

Kako je rekao Drobnjak, Oliver bi volio prvi sljedeći koncert imati u svom Splitu. Pjevača su obradovale riječi podrške njegovih prijatelja i fanova. Svima je odgovorio na iskrene želje za ozdravljenjem, a zahvaljuje se i liječnicima koji ga paze. Oliver sluša njihove upute, discipliniran je pa je tako Novu godinu dočekao u krugu porodice, uz njemu omiljeni film “Forrest Gump”. Dragojevićevo liječenje vodi prof. dr. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju splitske bolnice. Doktori, pjevač, porodica i prijatelji su optimistični.

"Svjesni smo da dijagnoza nije bezazlena, no u puno slučajeva pacijenti su se oporavili", kaže Drobnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije