Ogromno bogatstvo: Kome pripada nasljedstvo Silvija Berlusconija?

0
Radiosarajevo.ba
Ogromno bogatstvo: Kome pripada nasljedstvo Silvija Berlusconija?
Foto: Lapresse/Ddp Usa/Profimedia / Marta Fascina i Silvio Berlusconi

Bivši premijer Italije Silvio Berlusconi je danas, 12. juna, preminuo od leukemije u 86. godini. 

Osim što je bio premijer Italije, Silvio Berlusconi je izgradio i poslovno carstvo. Prema španskom listu Marca, njegovo bogatstvo je procijenjeno na čak 6,8 milijardi dolara (12,3 milijardi KM). Tu je uključen i Berlusconijev dio u fudbalskom klubu Monza, te njegova TV kuća. 

Šta će biti s njegovim imetkom? Prema talijanskom zakonu, dvije trećine će se podijeliti među njegovom djecom, a preostala trećina se dijeli prema njegovom testamentu. Berlusconi ukupno ima petero djece, koje je dobio u dva braka. 

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Njegova najstarija kćerka, Maria Elvira, poznatija kao Marina, je rođena 1966. godine, a njena majka je Carla Elvira Dall'Oglio, Berlusconijeva prva žena. S njom je još imao i sina Pier Silvija, rođenog 1969. godine

S Veronicom Lariom, talijanskom glumicom, Berlusconi je imao troje djece: Barbara (1984), Eleonora (1986) i Luigi (1988).

U trenutku smrti, Berlusconi je bio u braku s Martom Fascinom, 33-godišnjom političarkom iz njegove stranke Forza Italia. Nije poznato da li će ona dobiti 'dio kolača'. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije