Oglasio se Trifunovićev otac: 'Hrvati su ga oteli", Sergej nastavio: 'Može li razmjena za Severinu?'

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Trifunovićev otac: 'Hrvati su ga oteli", Sergej nastavio: 'Može li razmjena za Severinu?'
Foto: Instagram / Sergej Trifunović

Nakon hapšenja glumca Sergeja Trifunovića na graničnom prijelazu Bajakovo, oglasio se njegov otac, glumac Tomislav Trifunović,

Tomislav Trifunović je izjavio za N1 da mu sin nije ušao u Hrvatsku "nego je bio na ničijoj zemlji kada su ga hrvatski službenici odvukli".

"Sergej nije ušao u Hrvatsku. Došao je na granicu i na kiosku pitao hoće li biti problema ako uđe u Hrvatsku. Bio je na ‘ničijoj’ zemlji i hrvatski službenici su ga odvukli, odnosno oteli", izjavio je otac Trifunović.

Pogledajte atmosferu sa ceremonije zatvaranja 7. AJB DOC Film Festivala

Pogledajte atmosferu sa ceremonije zatvaranja 7. AJB DOC Film Festivala

Dodao je da se uz Sergeja na granici nalazila i njegova supruga te da mu je odmah oduzet telefon.

"Otišli su u Rijeku. Otmičari mu nisu dali da se ikome javi. Njegova supruga je ostala sama na granici i rekla mi je sve te podatke", tvrdi Trifunović.

nače, Trifunović je priveden oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo, a zagrebačka policija saopćila je da se to dogodilo zbog glumčevog vrijeđanja i omalovažavanja državnih policajaca u objavi na društvenoj mreži 10. septembra prošle godine.

Nakon toga, oglasio se i Sergej. Objavio je prvo fotografiju s prijateljem i uz nju citat Petere O’Toolea: "Oh, kako mi nedostaju oni dani kad izađeš uvečer u Londonu na jedno piće i probudiš se u Maroku".

Zatim je objavio i pitanje "Jel' me možete razmijeniti za Severinu?", a u opisu fotografije stoji "Pitam za prijatelja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije