Oglasile se nove žrtve i optužile Facu: "Zaskočio me s leđa..."

3
Radiosarajevo.ba
Oglasile se nove žrtve i optužile Facu: "Zaskočio me s leđa..."
Foto: EPA-EFE / Chris Noth

Glumac Chris Noth (67), poznat po ulozi 'Face' u hit seriji 'Seks i Grad' trenutno se suočava s ozbiljnim optužbama za seksualno zlostavljanje.

Dvije žrtve, Zoe (40) i Lily (31) progovorile su za The Hollywood Reporter i opisale traumatične scene koje su doživjele u stanu glumca.

Obje su prilikom davanja izjave dobile izmišljena imena kako ih ne bi mogli povezati u stvarnom životu.

Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

Nakon optužbi dviju anonimnih djevojaka, o Chrisu je i javno progovorila glumica Zoe Lister-Jones (39) te otkrila da je i prema njoj bio 'neugodan' u seksualnom smislu, piše Page Six.

Navodni incidenti u koje je bio uključen glumac dogodili su se 2004. godine u Los Angelesu i 2015. godine u New Yorku.

Novije epizode 'Seks i Grada' koje se trenutno emitiraju na platformi HBO-a, probudile su u djevojkama traumatična sjećanja te su ih odlučile podijeliti s javnosti.

Naime, druga žrtva seksualnog zlostavljanja bila je Lily koja je Chrisa upoznala s 25 godina u noćnom klubu u New Yorku, a on je tad već bio oženjen s Tarom Wilson (39), piše 24sata.hr.

Lily je radila kao konobarica u VIP klubu, a glumac ju je nakon upoznavanja pozvao na večeru. Ona je oduševljeno pristala, ne znajući što slijedi.

Chris i konobarica našli su se u restoranu i popili previše vina. Prilikom zatvaranja restorana, glumac ju je pozvao u stan kako bi degustirali rijetki stari viski. Lily je prihvatila i taj poziv.

"Rekao mi je da je brak laž, da monogamija nije stvarna", ispričala je ona.

Glumac je i nju, kao i prvu žrtvu, navodno zgrabio s leđa.

"Bili smo pred ogledalom, plakala sam dok se to događalo. Otišla sam u kupaonicu i obukla suknju. Osjećala sam se grozno, potpuno slomljeno. Svi moji snovi u vezi zvijezde koju sam godinama voljela su nestali", opisala je Lily.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije